Ženy si půjčily peníze a nesplácí. Co mohou nyní očekávat?
Ilustrační foto
Teplice

Teplicko - Z přečinu úvěrového podvodu byla obviněna 20letá žena, která uzavřela se společností poskytující půjčky smlouvu o spotřebitelském a revolvingovém úvěru na koupi mobilního telefonu. Při uzavírání smlouvy uvedla nepravdivé údaje o zaměstnání a příjmu, půjčku téměř 15 tisíc korun navíc nesplácí.

O měsíc později si vzala u jiné společnosti úvěr 25 tisíc korun, který nezaměstnaná žena také nesplácí. Co může nyní očekávat? "Ze svého jednání se bude zodpovídat u soudu, u kterého si může vyslechnout verdikt až dvouletého vězení," uvádí mluvčí teplických policistů Daniel Vítek.

Ze stejného trestného činu policisté obvinili také 22letou ženu, která uzavřela smlouvu o hotovostním a revolvingovém úvěru s výší úvěrového rámce 50 tisíc korun, o půl roku později si u stejné společnosti půjčila dalších padesát tisíc. Také ona uvedla zkreslené údaje o výši svých příjmů a půjčky řádně nesplácí, poškozené společnosti dluží přes 85 tisíc korun.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru