V programu Vánočních trhů Lions Clubu bude i sbírka použitých brýlí
Snímek z loňských trhů. Foto: archiv
Teplice

Teplice – Lions Club Teplice pořádá o tomto víkendu, v sobotu 14. a v neděli 15. prosince, v pořadí už 11. Vánoční trhy na Zámeckém náměstí. Kromě tradičního stánkového prodeje, kde ani letos nebude chybět nabídka dobrot od místních farmářů a nejrůznější rukodělné výrobky, připravil Lions Club pestrý a bohatý kulturní program.

Oba víkendové dny začne akce v 10 hodin a skončí kolem 19. hodiny. V sobotu stánkový prodej sice odstartuje už v 10 hodin, ale program zahájí až ve 13 hodin trubači ze zámeckého balkónu. Troubení se bude opakovat každou hodinu. V programovém sobotním menu uslyší návštěvníci například dubský Cibuláček, bílinskou Komořinku, Krušnohorský pěvecký sbor, bohosudovský sbor Audite Silete, Zuzanu Štirskou a další.

Harmonogram nedělního dne je časově shodný se sobotou. Neděle nabídne pěvecké sbory z Teplic a z Duchcova, soubory Legato, Písklata, Poupata, Krušnohorskou dudáckou muziku, Brixiho komorní soubor a další. Z nabídky stánkového prodeje zahřeje návštěvníky svařák, vánoční punč, ale také třeba horké lázeňské oplatky. Hlad bude možné zahnat zabíjačkovými pochoutkami, odnést si domů farmářské výrobky, jako jsou sýry, chybět nebude medovina a dárkové zboží od různých výrobců, mezi kterými budou zastoupené i výrobky chráněných dílen Arkadie.

V rámci Vánočních trhů se uskuteční i doprovodné akce. Po oba dny to bude Tradiční vánoční dílna na teplickém zámku, kde se kromě jiného bude malovat na porcelán společnosti Český porcelán Dubí, zdobit perníčky nebo tvořit dekorace. V neděli se od 19. hodiny koná v kostele sv. Jana Křtitele koncert Česká mše vánoční Jakuba Jana Ryby. V jednom ze stánků bude v průběhu víkendu probíhat sbírka použitých brýlí, kterou Lions Club odešle zrakově postiženým lidem do rozvojových zemí.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru