V Teplicích spojí oslavy 30. výročí svobody s příletem andělů
Náměstí Svobody v Teplicích. Ilustrační foto
Teplice

Teplice – Náměstí Svobody v Teplicích se stane v neděli 17. listopadu pietním prostorem, kde si návštěvníci připomenou listopadové události, které se uskutečnily v Teplicích a později v Praze před třiceti lety. Akce nazvaná Sametové Teplice, s podtitulem A tady to začalo, bude zahájená už ve 12 hodin a potrvá do nedělního večera.

Každou celou hodinu se na obří LED obrazovce budou promítat záznamy z akcí, které se k oslavám třicetiletého výročí od ekologických demonstrací a sametové revoluce v Teplicích uskutečnily. Prezentované budou rovněž filmové dokumenty Paměť národa, projekt Českého rozhlasu Post Bellum i dobové fotografie z dění ve dnech 11.-13. listopadu 1989 v Teplicích.

V 16 hodin vystoupí soubor Základní umělecké školy z Mostu a kytarista, moderátor a zpěvák Pavel Houfek s Kačou Rousovou. Proslov bude mít teplický primátor Hynek Hanza a poslední projekci zhlédnou účastníci oslav v 17 hodin. Několik minut po 17. hodině, v rámci projektu Post Bellum, se pak organizátoři připojí k celorepublikovému zvonění, které symbolizuje 30 let svobody. V Teplicích na zvonění naváže v neděli tradiční slet andělů.

Divadlo V Pytli připravilo na nedělní podvečer pohádkové představení Zvon svobody, které začne v 17.15 hodin. Během celé akce budou mít návštěvníci možnost zakoupit si občerstvení a na náměstí bude probíhat stánkový prodej. Slavnostní večer vyvrcholí závěrečným ohňostrojem a rozsvícením vánoční výzdoby OC Galerie.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru