Putovní výstava seznámila veřejnost v Bílině s rakovinou zábavně i vážně
Na prevenci rakoviny byla zaměřená akce Každý svého zdraví strůjcem. Foto: město Bílina
Teplice

Bílina - Na prevenci rakoviny byla zaměřená akce Každý svého zdraví strůjcem Ligy proti rakovině Praha, která se konala dva dny na Mírovém náměstí. Lidé si mohli přijít změřit základní zdravotní ukazatele, dozvědet se informace o různých druzích rakovin a také se pobavit při doprovodném programu. Během dvou dnů výstavu navštívilo 925 osob. K vyšetření základních zdravotních ukazatelů pracovníky Národní sítě podpory zdraví přišlo 226 dospělých návštěvníků.

Hlavní náplní akce byla putovní výstava s názvem Labyrint zdraví. Vtipnou i zábavnou formou byly zpracované kreslené vtipy, fotografie i motta, vždy zaměřené na rakovinové onemocnění i jeho prevenci. “Nechceme strašit veřejnost rakovinou, ale vést je k tomu, aby v případě zdravotních problémů ihned navštívili lékaře. Vyšetření by neměli odkládat měsíce nebo rok, protože v začátku onemocnění je vyšší šance na vyléčení. Po roce je tato šance o mnoho procent nižší,” upozornil Luděk Říha, ředitel firmy Arkádia Praha, která akci organizuje.

1610bilina

Kromě výstavy si lidé mohli nechat změřit tlak krve, hladinu cholesterolu, tep nebo zavítat do poradny pro odvykání kouření. “Také jsme připravili několik stanovišť, kde si lidé mohli například vyzkoušet, kolik dřepů udělají za minutu a jak se při tom zadýchají, nebo si obléknout vestu s několika kily písku, aby zjistili, jakou tíhu musí tělo nést při obezitě,” doplnil Luděk Říha. Lidé se také dozvěděli, kolik hodin za život prospí nebo kolik potu v životě vydají.

V doprovodném programu vystoupili žáci bílinské základní umělecké školy a děti z mateřské školy.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru