Policisté chytili partu zlodějů z Mostecka a Teplicka, která vykradla chatu. Odnesla věci za 180 tisíc
Ilustrační foto
Teplice

Chomutovsko - Chomutovským policistům se podařilo chytit partičku zlodějů, která vykradla chatu na Kadaňsku. Pachateli jsou dvě ženy (Mostečanka a Tepličanka) a jeden muž z Mostu. Podle kriminalistů má tato trojice na svědomí vloupání do rekreační chaty na Kadaňsku.

Případ se stal na počátku května, kdy policistům bylo oznámeno vniknutí do objektu se škodou přesahující 190 tisíc korun. Ve druhé polovině měsíce již znali kriminalisté totožnost podezřelých.

Zloději brali, co jim přišlo pod ruku, a napakovali se pořádně. “Z domu zmizely různé věci včetně šperků, hodinek a finanční hotovosti – hodnota lupu se pohybovala mírně nad 180 tisíc korun. Na 10 tisíc bylo vyčísleno poškození objektu jako následek násilného vniknutí,” konkretizovala policejní mluvčí Alena Bartošová.

Většinu ukradených věcí pachatelé údajně stihli zpeněžit a finanční prostředky měli použít pro svoji potřebu. Policistům se podařilo zajistit pouze část lupu.

Dvě ženy a jednoho muže kriminalisté obvinili ze spáchání tří trestných činů – krádež vloupáním, porušování domovní svobody a poškození cizí věci.

Mostečan, který již byl osmkrát za majetkovou kriminalitu pravomocně odsouzen, skončil opět za mřížemi. Soud ho na základě podnětu policistů poslal do vazební věznice. Ženy jsou stíhány na svobodě. Obviněným kvůli vysoké škodě při vloupání hrozí trest odnětí svobody až na pět let.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru