OBRAZEM: Den sousedství se na Komáří Vížce konal už po patnácté. Němci byli v převaze
Den sousedství se na Komáří Vížce. Foto: Ilona Kaulfuss
Teplice

Krupka – Ve středu, 1. května, přálo počasí zamilovaným i všem akcím, které se ten den konaly. Jednou z nich byl tradiční Den sousedství na Komáří Vížce, na kterém se setkávají obyvatelé českých a německých příhraničních měst. Na letošní akci dorazili kromě obyvatelů Krupky, Fojtovic, Teplic nebo Dubí také němečtí hosté z Altebergu, Dippoldiswalde, Geisingu, Schmiedebergu, z Zinwaldu a z dalších měst.

Akci, kterou pořádá Město Krupka, Altenberg / Geising a Farnost Bohosudov už od roku 2004, se koná tradičně u kaple sv. Wolfganga na Komáří Vížce. Smyslem setkání je upevnit dobré vztahy mezi obyvateli jednotlivých pohraničních měst a navázat kontakty pro případnou spolupráci, pro pořádání společných akcí, ale také má za cíl podpořit příhraniční turistický tuch. Letošního 15. ročníku se zúčastnilo několik desítek lidí. Zájem o česko-německé setkání projevují už i mladí lidé. U kaple sv. Wolfganga byli ale Němci v převaze.

Setkání bylo zahájené ve 14 hodin česko-německou ekumenickou bohoslužbou. Kapli sv. Wolfganga zaplnili návštěvníci do posledního místa. Řada z nich stála v uličkách a mnoho zájemců se už do kaple vůbec nedostalo. Po bohoslužbě se na prostranství u kapličky konala ochutnávka tradičních českých a německých domácích specialit, k dispozici byla káva, čaj a minerálka. Diskutovalo se ještě několik hodin a později pokračovali někteří i v restauraci na Komáří Vížce.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru