Suverenitu, herecký projev a komediálnost by dětským hercům z Teplic záviděli i profíci
Děti poměřily svůj talent na Improshow Blemondo Cup 2019. Foto: Ilona Kaulfuss
Teplice

Teplice – Skvělou zábavu si v pátek 5. dubna užili dospělí a zejména děti na akci Improshow Belmondo Cup 2019. Jednalo se o přátelský turnaj v herecké improvizaci, kterého se zúčastnily čtyři dětské divadelní soubory z Teplic. Akce se konala v Kafe Fokus. Kavárna, která je známá tím, že poskytuje uplatnění handicapovaným lidem, početným návštěvníkům svými skromnými prostory sotva stačila.

Jeden z trojice režisérů, dramaturgů, a především ideový otec akce, Jaroslav Hunka, v úvodu informoval, že se letošní jarní Improshow koná na počest Jean-Paul Belmonda. Francouzský herec totiž oslaví 9. dubna 86. narozeniny a pro Jaroslava Hunku, který vede dětské divadelní soubory, je velkým vzorem. Na režii a dramaturgii turnaje spolupracovaly spolu s Hunkou i jeho svěřenkyně Tereza Johnová a Anna Kubíková.

Improshow se zúčastnili dětští herci ze souborů Divadla Orry, Hereckého studia DK Teplice, Celebrity Teplice a z Řetenického národního divadla. Program moderovaly profesionálně zvládnutým způsobem Anna Kubíková a Eliška Lusková. Na dvě desítky účastníků čekala řada různých úkolů, při nichž členové jednotlivých divadelních uskupení porovnávali své herecké schopnosti a umění okamžité reakce.

Improvizační dovednosti si herci poměřili například v Prskavce, kdy musel vybraný jednotlivec okamžitě zareagovat na téma dané z publika. Objevil se Bramborák, Bagr nebo také Puding a další záludnosti. Následovaly herecké etudy pro čtyři herce, rozehrané opět na téma určené diváky, kteří tentokrát nastavili i stručnou zápletku. Skupina musela poskytnuté ingredience rychle zpracovat na minutový skeč ve třech časových formách – v normální, zpomalené a zrychlené. Jen pro představu, jedním z témat byl Rohlík s máslem v sauně na Měsíci.

Děti se skvěle popraly i se všemi dalšími úkoly. Přestože v úvodu Jaroslav Hunka omlouval jejich případnou nervozitu a trému tím, že se na improvizaci nemohou dopředu připravit, dětští herci prokázali obdivuhodnou suverenitu a vynikající zvládnutí pohybového a mluveného projevu. O jejich skvělých výkonech a neuvěřitelném komediálním talentu, svědčily i výbuchy smíchu z publika, které by dětským hercům záviděli i špičkoví komici.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru