Horská služba hledala v Krušných horách ztraceného muže. Pátrání mělo bohužel smutný konec
Ilustrační foto Zdroj.: Horská služba
Teplice

Krušné hory – Po pohřešovaném Polákovi, který se ztratil po vypití velkého množství alkoholu, v pondělí 8. dubna pátrali záchranáři krušnohorské horské služby v okolí Vejprt. Pátrání mělo bohužel smutný konec. Ztraceného cizince nalezli záchranáři mrtvého.

Před devátou ráno se na horskou službu obrátili policisté, kteří ztraceného muže hledali už dva dny. „Vytvořili jsme pátrací tým z profesionálních i dobrovolných členů a vyrazili se dvěma těžkými terénními vozidly. Na naší stanici ve Vejprtech jsme pak zřídili základnu a stanovili si lokality, ve kterých budeme pátrat,“ uvedl k okolnostem akce Jan Šimeček, zasahující člen Horské služby Krušné hory.

Policie v předchozích dnech prověřila postupně okolí restaurace, ve které Polák popíjel, zdravotnická zařízení a známé pohřešovaného. „Zjistili, že jeho mobilní telefon je stále aktivní v blízkosti objektu, kde byl naposledy spatřen. Bylo tedy jasné, že musíme pročesat bezprostřední okolí. Policisté znovu prohledali jeho ubytovnu a my jsme projeli dostupná místa, zatím však bez výsledku,“ popsal dění ve Vejprtech Jan Šimeček.

„V půl jedenácté jsme na místě měli už 10 záchranářů a vytvořili rojnici. Prohledávali jsme terén ve spolupráci s policií za použití systému GINA. Díky němu jsme viděli v reálném čase pohyb záchranářů a mohli je tak efektivně koordinovat,“ uvedl k pátrání Miroslav Güttner, náčelník Horské služby Krušné hory.

Celá pátrací akce bohužel skončila smutně. Poláka se podařilo najít kolem poledne, ale byl mrtvý. Tělo objevil policejní psovod v potoce pár set metrů po proudu od místa, kde byl cizinec ubytovaný.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru