Rodiče v Bílině ignorovali povinné zápisy do školek. Spousta jich své dítě nepřihlásila
Ilustrační foto
Teplice

Bílina – V Bílině spousta rodičů ignorovala povinné jarní zápisy dětí do mateřský škol. Radnice teď upozorňuje, že nepřihlášení dítěte do mateřinky je přestupek. Nově musí od září povinně do mateřských škol všechny pětileté děti.

Od letošního roku platí změny v předškolním vzdělávání, které s sebou nesou nové povinnosti pro děti a jejich rodiče. Nově pro děti v předškolním věku vzniká povinnost předškolní docházky. Předškolní vzdělávání je povinné od počátku školního roku, který následuje po dni, kdy dítě dosáhne pátého roku věku, do zahájení povinné školní docházky. Pro školní rok 2017/2018 se tedy bude týkat dětí, které se narodily od 1. září 2011 do 31. srpna 2012. Na to navazuje povinnost rodiče přihlásit dítě k zápisu k předškolnímu vzdělávání.

Termín zápisů všech mateřských škol v Bílině byl stanoven na 10. května. K zápisům však spousta rodičů s dětmi, které tuto povinnost mají, nedorazila. Radnice teď všechny upozorňuje, že nepřihlášení dítěte k povinnému předškolnímu vzdělávání je považováno za přestupek.

Všechny bílinské mateřské školy mají společný školský obvod celého území Bíliny. To znamená, že pokud mají rodiče dítěte trvalé bydliště na území Bíliny, bude pro dítě, u kterého vznikla povinnost předškolní docházky, vždy místo na některé mateřské škole, kterou zřizuje město Bílina.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru