OBRAZEM: První Masopust v Teplicích byl šmrncnutý Casanovou
Masopust v Teplicích. Foto: Ilona Kaulfuss
Teplice

Teplice – V Teplicích se konal historicky první Masopust. Datum pořádání akce, neděle 17. března, ztrácel s tradičními masopustními oslavami trochu krok, což někteří Tepličtí kritizovali. Petr Stolař, principál Divadla v Pytli, které akci pořádalo, zdůvodnil posunutí termínu technickými problémy.

Samotnému masopustnímu reji předcházel doprovodný program v teplickém zámku. Konaly se tu od 13. hodiny oživené prohlídky zámeckých interiérů. Návštěvníky provázeli herci jmenovaného divadla v kostýmech z časů karnevalů, kterých se zúčastňoval ještě i věhlasný záletník Giacoma Casanova. Zájemci si mohli přijít zámek prohlédnout v pravidelných intervalech až do 16. hodiny. Podle informací, které nám poskytla pracovnice pokladny se oživených prohlídek v neděli zúčastnilo kolem tří stovek zvědavců.

Na Zámeckém náměstí mezitím rozbili stánky provozovatelé občerstvení. Voněly tady zabíjačkové delikatesy, guláš, jitrnice, čepovalo se pivo, pochutnat jste si mohli i na sladkém pečivu. K dobré náladě hrála kapela Doubravanka. Pro dětské návštěvníky byly připravené soutěže, závody a kdo chtěl, mohl tančit. Návštěvníci, kteří vědí, co se na Masopust sluší, a přišli v kostýmech, dostali od pořadatelů jako poděkování masopustní koláč.

Foto

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru