Kauza nevhodných komentářů pod fotkou spěje ke konci
Ilustrační foto: CC0
Teplice

Teplice - Policejní komisař v úterý vydal usnesení o zahájení trestního stíhání muže, který před dvěma roky na sociální síti napsal nevhodný komentář k příspěvku pod fotografií prvňáčků teplické základní školy. Muž, kterého do současné doby nebylo možné vyslechnout, protože se zdržoval v zahraničí, se na výzvu dobrovolně dostavil na policii, kde k případu podal vysvětlení.

Mimoto vypovídal i k dalším příspěvkům, které v minulosti zveřejnil na svém profilu na sociální síti. "Muž byl obviněn z přečinů podněcování k nenávisti vůči skupině osob nebo k omezování jejich práv a svobod a projevu sympatií k hnutí směřujícímu k potlačení práv a svobod člověka," říká mluvčí teplických policistů Daniel Vítek.

Jeho stíhání probíhá na svobodě, pokud kauza skončí u soudu a muž bude uznán vinným, hrozí mu v krajním případě až tříletý trest odnětí svobody.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru