OBRAZEM: Někteří řidiči ale přeceňují své vozidlo i vlastní schopnosti, havarovali a uvízli
Sobotní zasněžené silnice na Teplicku. Foto: Ilona Kaulfuss
Teplice

Teplice – Setrvalé sněžení a teploty pod bodem mrazu komplikovaly v sobotu od ranních hodin situaci na všech silnicích Teplicka. Na vozovce ležel rozježděný sníh a tvořil se kluzký kašovitý povrch.

Někteří z řidičů přecenili svůj vůz i vlastní schopnosti. K menší nehodě došlo například kolem 9. hodiny na kruhovém objezdu u Stanové ulice v Teplicích. Od Benziny na Dubské ulici zase uvízl kamion, jehož řidič měl problém s vyjetím na hlavní komunikaci E 55. Další, řidič dodávky, skončil ve sněhu na krajnici u Přítkova a pomohl mu až přivolaný kolega. Situaci na severočeských silnicích jsme sledovali od rána v terénu. O několika haváriích píšeme také zde.

„Naši pracovníci už jezdí od dvou od rána,“ řekl nám krátce před 14. hodinou Martin Hokr z dubského dispečinku správy a údržby silnic. „V tuto chvíli máme venku celkem deset sypačů.“ Podle Hokra je situace tradičně nejhorší na Mikulově a na Moldavě. „Počítáme ale, že odpoledne už bude situace lepší. Přece jen se začíná trochu oteplovat,“ poznamenal pracovník dispečinku. Dopravní situaci v regionu sledujeme a přinášíme na vaše displeje 24 hodin denně v této rubrice.

Podobná je i situace na druhé straně hranic. Například v německém Altenbergu, kam často míří čeští lyžaři, nebo ve vzdálenějším Dippoldiswalde, doporučila policie řidičům, aby dnes raději nevyjížděli. Komunikace jsou ale i tady s trochou opatrnosti sjízdné. Stejně jako silnice na české straně ve směru k hraničnímu přechodu na Cínovci.

Foto

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru