Teplice - Policisté se na silnicích na Teplicku zaměřili na dodržování pravidel silničního provozu na komunikacích včetně železničních přejezdů. Kromě řidičů kontrolovali hlavně cyklisty a chodce a jejich chování v silničním provozu.

Ilustrační foto: Jan Vraný"Často právě lidé, kteří přecházejí komunikaci mimo přechod pro chodce, nebo přebíhají vozovku na „červenou", zapříčiní svým nezodpovědným chováním dopravní nehodu. Konkrétně na Teplicku zavinili od ledna do konce dubna letošního roku dopravní nehodu tři chodci, při čtyřech nehodách byli účastníky cyklisté," vysvětluje teplický policejní mluvčí Daniel Vítek.

A jaké byly výsledky kontrol? Během akce policisté přistihli tři lidi, kteří přecházeli vozovku způsobem, který je v rozporu s platnou legislativou, a pět cyklistů, kteří porušili zákon o provozu na pozemních komunikacích. "Udělené sankce nebyly vysoké a měly především přimět k zamyšlení všechny, kteří svým chováním zhoršují bezpečnost v silničním provozu. Policisté si ale samozřejmě všímali i automobilů, při porušení zákona například přistihli deset osob, které nebyly za jízdy připoutány bezpečnostními pásy, ke třem přestupkům došlo na železničním přejezdu," doplňuje statistiku Daniel Vítek.

Celkem byly „hříšníkům" uděleny blokové pokuty ve výši 9 400 korun, jedním přestupkem se bude ve správním řízení zabývat příslušný úřad.

"Podobné akce budou samozřejmě probíhat i nadále, aby si lidé uvědomili, že porušení zákona o provozu na pozemních komunikacích může mít jak pro chodce, tak pro řidiče tragické následky," upozorňuje policista.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru