OBRAZEM: Havárie, velký pecky. To byly závody na kárách v Háji
Havárie jednoho ze závodníků. Neděste se, svůj stroj vrátil zpět na kola a jízdu statečně dokončil. Foto: Oldřich Hájek
Teplice

Háj u Duchcova – Každoroční závody podomácku vyrobených vozítek se v sobotu odpoledne konaly v Háji u Duchcova. Čím bláznivější nápad na vlastní káru, tím lepší podívaná to byla.

Na perfektně připraveném asfaltu, vyznačené trati s řadou záludných šikan i záchranným týmem připraveným zasáhnout v případě karambolu to byla podívaná pro spoustu lidí. Ti fandili juniorským i dospělým závodníkům.

Zatímco někomu technika selhala a závodnímu vozu musel pomáhat i přes pěkný sklon trati rukama, nohama, jiní měli co dělat, aby se rychlosti v dráze udrželi. A tak nebyla nouze o zajímavé pády a odřená kolena.

Podmínkou bylo podomácku vyrobené vozidlo bez motoru, které se dalo řídit a brzdit. Trať zvládali borci sjet od zhruba čtyřiceti vteřin po tři minuty. Velký rozdíl při tom nebyl mezi dětskými a dospělými závodníky.

Video

https://www.youtube.com/watch?v=IKfetdwDZJ0

Fotogalerie

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru