Lesáci vytvořili v Krušných horách sedmdesát míst pro nezaměstnané, vydělají si 16 tisíc
Lesy ČR dávají práci nezaměstnaným. Foto: Lesy ČR
Teplice

Krušné hory - Na lesních správách a závodech státního podniku Lesy ČR začalo v březnu pracovat 391 nových sezónních zaměstnanců. Přes sedm desítek jich je v Krušných horách.

Čistí les a příkopy od odpadků, likvidují nepovolené skládky, čistí svodnice na lesní dopravní síti, věnují se pomocným činnostem v pěstování lesů. Pomocné pracovníky v lesnictví letos Lesy ČR zaměstnají na devět měsíců, tedy do konce listopadu.

„S projektem jsme začali v roce 2014 a osvědčil se, i když není bezproblémový. Zdaleka ne všichni totiž vydrží několik měsíců pracovat v lese. Je to náročná činnost bez střechy nad hlavou, závislá na počasí i fyzické kondici,“ řekl Daniel Szórád, generální ředitel Lesů ČR. Loňská fluktuace nepřekročila patnáct procent. „V roce 2014 jsme nabídli sezónní práci 45 lidem v Krušných horách. O rok později jsme zaměstnali 178 osob, loni 290 dalších a letos jsme vytvořili na všech 72 lesních správách a čtyřech závodech 391 pracovních míst,“ pokračoval Szórád. Také letos je nejvíce nových zaměstnanců v Krušných horách, celkem 72.

„V příštím roce chceme zaměstnat 426 lidí a v roce 2019 pak 461 osob, tedy během šesti let nabídneme práci a mzdu 1791 nezaměstnaným,“ zmínil generální ředitel Lesů ČR. Měsíčně si sezónní dělníci vydělají až 16 200 korun hrubého. Výdělek závisí na přístupu k práci i výkonu.

„Spolupracujeme se 77 pobočkami úřadů práce, s nimiž uzavíráme dohody o poskytnutí příspěvku na zřízení pracovních míst. Snažíme se tak pomoci státu a zaměstnat pracovní síly, které neuspěly na trhu práce a mohou tak v sezóně pomoci s činnostmi, na které by lesníci neměli čas. Práci máme pro ženy i muže, kteří o ni stojí,“ dodal Daniel Szórád.

Podnik vytváří pracovní místa pro nezaměstnané ženy i muže evidované na úřadech práce už od roku 2014. Dosud do sociálního programu investoval 58 milionů korun.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru