V AGC zavedli speciální linku pro zadlužené a snížili počet exekucí u zaměstnanců o tři procenta
Ilustrační foto
Teplice

Chudeřice – Exekucemi je v Ústeckém kraji zasaženo až 16 procent lidí, téměř nejvíce v republice. Potýká se s tím i mnoho firem regionu a některé z nich na to již reagují. Jednou z nich je i chudeřická AGC Automotive Czech s 2500 zaměstnanci.

Před rokem a půl firma společně se Sociální agenturou spustila poradenskou HELP linku, na které odborníci zaměstnancům radí, jak se exekuci vyhnout nebo jak ji vyřešit. Za tu dobu ve firmě poklesl počet zaměstnanců v exekuci o 3 procenta.

„V roce 2016 jsme zaznamenali rostoucí počet našich zaměstnanců, kteří se díky životní situaci, nevýhodné půjčce nebo špatnému investičnímu rozhodnutí dostali do tíživé situace, se kterou si neuměli poradit. Nejčastěji šlo o exekuce. Rozhodli jsme se proto jednat a ve spolupráci se Sociální agenturou zprovoznili zaměstnaneckou HELP linku, která slouží zcela zdarma a anonymně našim zaměstnancům a jejich rodinným příslušníkům pro odbornou pomoc v těchto případech,“ uvedl Tomáš Brokeš, personální ředitel AGC Automotive Czech.

Za zhruba rok a půl fungování se na linku obrátilo s prosbou o konzultace 420 zaměstnanců nebo jejich rodinných příslušníků. „Během tohoto období se nám ve spolupráci se Sociální agenturou podařilo snížit počet exekucí u zaměstnanců ve firmě o 3 procenta, což považuji za velmi dobrý výsledek,“ doplnil Tomáš Brokeš. Kompletní provoz linky platí AGC Automotive Czech ze svých peněz.

HELP linka se postupem času navíc rozšířila i o další oblasti - sociálně právní poradenství a antistresovou pomoc. Letos také vzniky speciální webové stránky, kde zaměstnanci mohou využít chatovací platformu s profesionály na danou oblast či si přečíst zkušenosti jiných lidí s obdobnými problémy.

 

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru