V Krupce zachraňovali divoké sele, ujala se ho náhradní matka
Strážnice městské policie se zachráněným seletem. Foto: Martin Rmoutil
Teplice

Krupka – Divoké sele uvízlo v jímce v lese, zachránit ho museli strážníci Městské policie Krupka. Do přírody se už vrátit nemohlo, má ale novou rodinu.

Oznamovatelka oznámila strážníkům, že prasátko uvízlo a nemůže se dostat zpět na svobodu. Nebylo jej možné vysvobodit bez toho, aby se na něj sahalo. Kvůli tomu, že z něj byl po záchranné akci cítit lidský pach a kvůli jeho malé velikosti nebylo vhodné jej zpět vypustit do přírody, kde by mohlo uhynout.

Divoké sele bylo umístěné do náhradní péče ke kojné prasnici, kde už se zařadilo mezi vrstevníky. A nic nevadí, že přece jen od domácích mláďat vypadá krapet odlišně.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru