Z Ondřeje se stal kvůli nouzovému stavu bezdomovec. Pomohl mu projekt Začni správně
Ondra, který vyrostl v dětském domově, našel pomoc u jeho koordinátora Standy. Zdroj: www.kr-ustecky.cz
Teplice

Ústí nad Labem - Stovky mladých lidí, které před časem opustily dětský domov se v době pandemie COVID-19 ocitly v tíživé situaci. Někteří z těchto mladých přišli o práci i o bydlení, jiní nasazují své zdraví v první linii. Můžete si říct, že tak to má dnes většina lidí a nejen ti, kteří vyrostli v dětském domově, ale právě jim v této těžké době chybí pomoc od blízkých.

Tu po celé republice nahrazuje projekt Začni správně společnosti yourchance. V Ústeckém kraji se koordinátor Stanislav Görg stará zhruba o šest desítek mladých. Třetina z nich se snaží stát na vlastních nohách. Jedním z nich je i Ondřej.

„Protože se se zahájením nouzového stavu zavřely školy, došlo i k uzavření internátu. Ze mě se stal ze dne na den bezdomovec,“ popisuje svoji situaci Ondřej, který je v projektu Začni správně od září 2019. Za tak krátkou dobu mu stihl projekt v čele s koordinátorem Stanislavem Görgem hodně pomoci.

0106lidekz1

Standa pomohl Ondru přestěhovat do startovacího bytu pro mladé. Zdroj: www.kr-ustecky.cz 

„Ondřej studuje, a tak jsme po jeho odchodu z dětského domova řešili, jak bude platit internát a kde bude zůstávat o víkendech. Našli jsme mu brigádu a poskytli finanční pomoc,“ vzpomíná Standa na Ondřejovy začátky. Koronavirová krize ale přinesla spousty problémů a Ondřej opět přišel o těžce získané jistoty. „Naštěstí se v Ústí nad Labem v rámci projektu nachází startovací byt pro mladé dospělé, kteří opouští dětské domovy. V bytě bylo volné místo, a tak Standa neváhal a nabídl mi nastěhovat se tam,“ říká Ondřej. Za pomoc od projektu Začni správně společnosti yourchance je velmi vděčný. „Vůbec nevím, kde bych bez projektu a bez Standy dneska byl,“ dodává mladík.

yourchance o. p. s. je obecně prospěšná společnost založená v roce 2010 Janou Merunkovou a Gabrielou Křivánkovou jako společnost, která realizuje tři projekty celorepublikové a v dnešní době už i mezinárodní působnosti – Finanční gramotnost do škol, Podnikavost a Začni správně.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru