Teplice -  Zábavu v populárně naučném duchu nejen pro školáky připravilo nákupní centrum Galerie Teplice. Od 2. do 30. června si tu budete moci užívat techniku tak trochu jinak.

Co můžete očekávat? Plně interaktivní exponáty rozdělené do tematických celků, které nikde jinde nenajdete, možnost osahat si techniku, která zábavným způsobem demonstruje určité technické směry a vše si vyzkoušet zdarma. Vše od elektroniky, robotiky, akustiky, po promíchávání techniky s lidským vědomím, příležitost vyzkoušet svůj mozek a soustředěnost a pomocí EEG rozpohybovat stroj, nebo si zasoutěžit v Duelu mozků, chybět nebude ani malá šikovná robotika, hry se světlem, smysly člověka a technika, či virtuální realita.

Navštivte výstavu, která hravým způsobem přiblíží technické trendy a bude Vás prostě bavit!

INFORMACE PRO ŠKOLY:

2805robot1

„Hravá technika“ je nová koncepce, která Vašim žákům přiblíží současné trendy v technice, robotice a elektronice. Připraveno je celkem 17 interaktivních pozic, které žákům umožní plnou součinnost s unikátními exponáty rozdělenými do pěti tematických celků. V rámci každé pozice je připraven i detailní informační panel sloužící nejen jako návod k exponátu, ale i jako zdroj zajímavých informací o tematice jako celku, historii a vývoji. Vše je řešeno populárně naučnou formou a další dotazy jsou připraveni zodpovědět animátoři!

Pro třídy je připravena soutěž o hodnotné ceny s robotickou a technickou tematikou.
„Věříme, že u dětí vzbudíme zájem o technické trendy současnosti a třeba někomu usnadníme rozhodování při výběru střední školy a následného profesního směřování,“ uvádí vystavovatelé.

Nachystáno je mimo jiné:

  • 17 interaktivních pozic
  • 5 tematických celků

1. Malá šikovná robotika

Žáci si budou moci naprogramovat robota a pohrát si s nastavením robotického ramene na pásovém podvozku. Je pro ně připraven i šikovný pokročilý robot „SanBot“, který dokáže rozumět mluveným příkazům a rozpoznávat obličeje. Pro ty kreativní máme zase kreslicí robotickou ruku, jež představí funkci plotteru a přenos dat v reálném čase.

2. Hry se světlem

Velká interaktivní LED stěna propojí ruce žáka s tisíci ledkami a informační panel pak vysvětlí, jak tento zdroj světla funguje. Máme připravenu také největší přepínačovou kostku na světě obsahující cca 7,5 tisíc kolébkových přepínačů, díky jejichž barevnému rastu může každý vykouzlit obrazce, nebo napsat krátký vzkaz. Teraformace v rozšířené realitě dá prostor pro fantazii a postaví žáky do pozice planetárních inženýrů.

3. Smysly člověka a technika

Lžou si žáci mezi sebou? To se dozví na digitálním detektoru lži. Chtějí se naučit ovládat sílu stroje jen pomocí mozkových vln EEG? Bude je bavit duel mozků založený na čtení mozkových vln a soustředěnosti? Budou si chtít vyzkoušet rychlost reakce, nebo pořádně zakřičet v hlukoměru a dozvědět se, čemu podobný hluk vytvořili? Pak pět interaktivních exponátů v této sekci je připraveno na jejich nápor.

4. Hudba je matematika

Skládání předmětů a vytváření hudebních smyček je zábava i poučení a vlastní tanec umí generovat hudbu. Tyto dva hlučnější exponáty vytváří hudbu podle součinnosti žáka.

5. Virtuální realita

Oprava robota, průzkum vesmíru, nebo lidského těla ukážeme ve virtuální realitě. Navíc si žáci mohou vyzkoušet i simulátor letu ptáka propojující jejich fyzické zapojení s digitálním světem neomezených možností.

Příjemné je, že vás tento výlet nebude nic stát, protože výstava je pro všechny návštěvníky OC Galerie Teplice zdarma.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru