Casanovské slavnosti v Duchcově se blíží: Známe program, uzavírky a poradíme s parkováním
Casanovské slavnosti v loňském roce. Foto: archiv
Co se chystá

Duchcov - Letošní 24. Casanovské slavnosti v Duchcově se budou konat 8. a 9. června.

Slavnosti budou zahájeny tradičním pátečním příjezdem Giacoma Casanovy v 18 hodin v kočáře na zdejší zámek a zahajovacím přípitkem s vrchností města na zámeckém balkónu. Zahajovací open air program bude i letos divadelní komedie ze života G. Casanovy v nastudování Divadla M tentokrát s názvem Dárek pro Casanovu. V premiérové hudební komedii se jako speciální host představí herečka Michaela Kuklová!

Na Hlavní scéně v zámecké zahradě vystoupí v pátek večer charismatický muzikant David Kraus a naprostý unikát české hudební scény Royal Squad - královská armáda v srdci Evropy! Dvanáct šílených bubeníků v show s DJs doprovodem ve hře kostýmů, barev a světel. Vzpamatovat se budete moci na After Party I. - Bacardi Party - Coctail & Music v F Clubu Restauraci.

Na co se těšit v sobotu

Na Rockové scéně se letos představí Malé divy z Oseka, pražský hard rockový Black Bull, legendární Abraxas, mostecký gothic-rock Carpatia Castle, nebo pražský rock-southern rock Pumpa. Fascinujícím hudebním zjevením bude kytarová vichřice funk-rocku z Plzně, brilantní kytaristka a zpěvačka Tereza Rays Electric Lady. Program na rockové scéně uzavře hlavní host večera, rocková legenda Aleš Brichta se svým Projectem! Hudební nálož provede slovem moderátor Rock Rádia Kamil Dráb.

Součástí doprovodného programu na Nádvoří zámku bude dobový jarmark a ukázky historických řemesel, promenádní koncert orchestru Doubravanka, vystoupení skupiny scénického šermu Bohemia Fénix i středověká hudba Rebule. Návštěvníci si budou moci odpočinout při projížďce Duchcovem v dobovém kočáře, na výstavě bonsají v Knížecí zahradě duchcovského zámku, nebo na Malém sále Kulturního centra při koncertu Duchcovského pěveckého sboru pod vedením Jany Moravcové.

Pro rodiny s dětmi bude v zadní části Zámecké zahrady opět připraven Pohádkový dětský den. Po úspěšném splnění úkolů budou malí panošové pasováni do stavu rytířského. Ze soutěžních her čeká děti lukostřelba, chytání rybiček, truhla, král a královna, hod sekerou, běh na chůdách. Děti si budou moci vyzkoušet výstroj a výzbroj rytířů přímo v rytířské aréně, neboli na kolbišti. Historický dětský den zakončí pohádka
„O nejošklivější princezně“ s rytíři na koních. V pohádce vystoupí Divadelní Ansábl Bezevšeho, Statek El Šejn, Černovické Pohádkové Bytosti a koně El Šejn a Cortesano. Speciální novinkou bude Muzikohraní – originální hudební workshop pro děti i dospělé.

Masarykovou pěší zónou letos projde sedm pochodů. Po úvodním pochodu duchcovských mažoretek s dechovou hudbou Doubravanka projdou v průběhu soboty pěší zónou dvakrát bubeníci Tam – Tam Batucada se svou strhující rytmickou show a čtyřikrát Masaryčka ožije pochodem dobových hudců Rebule. V atriu muzea bude Loutkové divadlo Na nitích lákat děti hned na tři loutková představení.
Dětem bude patřit také dopolední Hlavní scéna zámecké zahrady. Na dvě stovky dětí z mateřských
a základních škol, ZUŠ i TJ Sokol z Duchcova připravuje živelný a energický program od vystoupení mažoretek a pomponů, přes taneční kroužky, po pěvecké sbory.

Odpoledne a večer ovládne Hlavní scénu hudební mix mnoha žánrů - slovenská teen kapela Instinct, Cimbálovka Alexandera Vrábela, kouzelná „Saxana“ Petra Černocká, hvězdný Milan Peroutka a jeho Perutě a Elán forever. Nejzářnější hvězdou bude Ewa Farna se svou novou dynamickou show.

Casanovské slavnosti 2018 zakončí sám Giacomo Casanova ze zámecké balustrády a duchcovské nebe rozsvítí velkolepý ohňostroj. Definitivní tečkou bude závěrečná After Party II. v Motorest Music Clubu, kterou dlouho do noci roztančí DJ Pinďa a jeho 80´s to NOW!

3105casannovaprogram

Dopravní omezení

V pátek 8. června od 11:00 do soboty 06:00 bude v ulici Masarykova platit zákaz zastavení. Od 17:45 do 18:00 hodin bude z důvodu průjezdu kočáru s G. Casanovou omezen provoz v ulici Masarykova
v úseku od kina Lípa na nám. Republiky.

V sobotu 9. června bude při průjezdu městem snížena rychlost v ulici Lipová v úseku od kina Lípa
po nám. Jiřího z Poděbrad na 30 Km/hod. Dále bude omezeno parkování v ulici Míru v úseku
od parkoviště Mlýnská na nám. Republiky z důvodu stání kočárů. V ulici Hrdlovská bude v sobotu od 09:00 do 19:00 hodin platit zákaz stání ve směru podél zdi zámecké zahrady. Masarykova ulice bude po celou sobotu pro motorová vozidla zcela uzavřena. Objízdné trasy budou značeny náhradním dopravním značením.

Parkoviště pro návštěvníky

Záchytné parkoviště na nám. Jiřího z Poděbrad, parkoviště v ulici Mlýnská a plocha u křižovatky ulic Skladištní a Želénské.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru