Duchcov – Udělejte zase po roce dobrý skutek v rámci největší dobrovolnické akce v Čechách – Tříkrálové sbírky. V Duchcově se Tříkrálová sbírka uskuteční již po osmé ve spolupráci s Charitou Most a FATYM Vranov nad Dyjí, tentokrát to bude v sobotu 6. ledna, přímo na svátek Zjevení Páně, lidově „Tří králů“.

Koledníci zazpívají tříkrálovou píseň a jak je zvykem, na dveře křídou napíší písmena K+M+B s udáním letopočtu. Písmena neznamenají jen iniciály jmen „Tří králů“ podle lidové tradice: Kašpar, Melichar a Baltazar, ale i zkratku latinského „Christus mansionem benedicat“ - Kristus požehnej tomuto domu.

Sraz pro všechny tříkrálové koledníky – dobrovolníky z řad místních – je v sobotu 6. ledna v 10:30 na náměstí Republiky před městským úřadem. Jsou vítáni děti, mládež, ale i dospělí. Kostýmy, koruny a další královské vybavení si můžete přinést vlastní, nebo bude možné si je zapůjčit.

A kam půjde výtěžek z Tříkrálové sbírky? Hlavně na pomoc nemocným, handicapovaným, seniorům, matkám s dětmi v tísni a dalším sociálně potřebným skupinám lidí. Rozdělení peněž je přesně dané: 65 % zůstane přímo v místě - v obci a regionu, 15 % využije na své projekty diecézní Charita, 10 % pomůže potřebným v zahraničí, 5 % jde na celostátní projekty a 5 % je režie sbírky.

 

 

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru