Hasiči na Severu Čech se spojí, aby pomohli synovi svého kolegy
Foto: Nadační fond Upřímné srdce
Co se chystá

Ústecko - 4.9.2022 proběhne u jezera Milada 7. ročník charitativní akce s názvem běh upřímných srdcí. K tradičním sólovým běhům a štafetám přibyde ještě speciální štafeta pro hasiče v plné výstroji s aktivním dýchacím přístrojem.

Výtěžek letošního běhu je totiž v plné výši věnován Vojtíškovi, synovi dobrovolného hasiče z Vroutku, který má bohužel vývojové vady jako jen 24 lidí na světě a nemá stanovenou jasnou diagnózu nemoci. Proto mu byl zamítnut příspěvek na speciálně upravený automobil pro jeho převoz (více o jeho příběhu na www.uprimnesrdce.cz/prehled-pomoci/aktualni-pomoc/)

Na běhu upřímných srdcí se běžci setkají již po sedmé. K tradičním mu běhu na 5 km pro běžce a 1 km pro děti v minulých letech přibyl ještě štafetový běh firem a organizací na 3x1 km. Letos škálu běžců doplní další štafetový běh na 3x1 km určený pro hasiče v kompletním hasičském vybavení včetně aktivního dýchacího přístroje. Organizátory inspirovala štafeta hasičů z Klapý, která již minulý rok běžela v kompletním hasičském vybavení (i když zde byl DT jen jako zátěž). Nadační fond upřímné srdce pomáhá hendikepovaným dětem již od roku 2012 a za tu dobu vybral a předal více než 2 000 000 Kč, které rozdělil mezi 51 dětí. Celý fond je složen čistě z dobrovolníků a zakládá si na tom, že všechny vybrané peníze se předají ve 100 % podpořeným dětem. Ne jinak je
tomu i pro letošní běh a 100 % startovného, které běžci platí, půjde na pomoc pro Vojtíška.

Na akci není tolik důležité, kdo vyhraje, ale je důležité, aby se všichni dostali do cíle a akci si užili. I když i pro letošní rok jsou pro hlavní běhy připraveny krásné ručně dělané medaile. Ty na 5km z dílny skláře Zdeňka Kunce a ty pro 1 km věnoval i letos umělec Honza Marek, Jmwood&epoxy. Pohár pro nejlepší štafetu běžců věnovala firma Edgewell a pohár pro nový běh hasičů s aktivním DT pak internetový portál www.hasicovo.cz. Běžci si odnesou i další dárkové předměty od partnerů akce. Akce není jen o běhu, je hlavně o pomoci.

Navíc je zde připraven program, který zabaví celu rodinu. Znovu se můžete svézt na konících se stáje Tivani. Projít si dráhu válečníka od Spolku A.S. Ghost Czech Force. Zabavit se na aktivitách pro malé hasiče od sboru dobrovolných hasičů Klapý a dalších hasičů z okolí. Hry i aktivity mají připraveni i tradiční partneři akce ze Severočeské vědecké knihovny a také státního podniku DIAMO (odštěpný závod PKÚ). Nově budete moci vyzkoušet i aktivity od Fire rescue Štětí. I ty nejmenší děti si mohou zaběhat v nesoutěžních bězích na kratší vzdálenosti. Vše podtrženo jedním z nejhezčích míst v okolí Ústí nad Labem, mezi které průzračné jezero opravdu patří.

Kompletní informace o akci a přihlášky na všechny běhy jsou na stránce nadačního fondu www.uprimnesrdce.cz/akce/beh/. A pokud z nějakého důvodu nemůžete na akci dorazit, je možné ho podpořit zasláním částky na transparentní účet nadačního fondu 218164200/0600.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru