TIP NA VÍKEND: České dráhy vypraví na Císařský den parní vlaky. Těšit se můžete i na středověké tržiště
Všudybylka. Foto: ČD
Co se chystá

Kadaň - V sobotu 27. srpna 2022 vypraví České dráhy parní vlak na jubilejní 30. ročník tradiční akce Císařský den v Kadani. V čele soupravy sestavené z historických vozů 3. třídy pojede parní lokomotiva 354.195 Všudybylka. Vlak pojede z Mostu do Kadaně a zpět a během dne je plánovaná ještě kratší jízda mezi Kadaní a Chomutovem. Jízdenky na vlak jsou v prodeji v e-shopu, u pokladních přepážek i u vlakového personálu Českých drah.

Slavnost v královském městě Kadaň připomene návštěvu císaře římského a krále českého Karla IV. z roku 1367. Program bude probíhat na Mírovém náměstí a ve Smetanových sadech. Pro návštěvníky bude připravené středověké tržiště s ukázkami řemesel, rytířské turnaje, šermířská a taneční vystoupení a děti se budou moci těšit na netradiční hry. Bezesporu nejzajímavější částí bohatého kulturního programu bude ve 14 hodin velkolepý příjezd Karla IV. s družinou. Celou akci zakončí ve 21 hodin slavnostní ohňostroj s akrobatickou show. O akci jsme informovali ZDE.

České dráhy vypraví na akci zvláštní parní vlak, který pojede po trase Most – Jirkov zastávka – Chomutov město – Chomutov – Kadaň-Prunéřov – Kadaň a zpět. Dopolední vlak do Kadaně bude odjíždět v 10:16 z Mostu, příjezd do Kadaně je naplánován na 11:04. Těsně před polednem sveze vlak zájemce z Kadaně do Chomutova a zpět. Na zpáteční cestu do Mostu se pak tato historická souprava vydá v 17:00. Zpět do Mostu dorazí vlak v 17:48.

V čele vlaku pojede parní lokomotiva 354.195 Všudybylka vyrobená v roce 1925. Ve vlaku bude řazeno pět historických vozů řady Ci s celkovou kapacitou asi 250 míst k sezení.

CD Nostalgie

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru