Krupka – Přinášíme vám seznam nejvýznamnějších akcí města Krupka. Podívejte se, na co všechno vás Krupka srdečně zve.

LAMPIÓNOVÝ PRŮVOD

V pátek 30. listopadu 2018 se koná čtvrtý ročník lampionového průvodu. Sraz je v 17.00 hodin na Mariánském náměstí u kašny a v cíli je možnost opečení vlastních buřtů.

VERNISÁŽ VÝSTAVY

Římsko-katolická církev - děkanství v Teplicích vás srdečně zve do chrámu sv. Jana Křtitele - Zámecké náměstí na tradiční setkání poezie, hudby, výtvarného umění a na vernisáž výstavy Aleny Marie Kartákové v sobotu 1. prosince 2018 v 18:00 hodin. Výstava potrvá do 30. prosince 2018.

POZVÁNKA NA ROZSVÍCENÍ VÁNOČNÍHO STROMKU

Krupka vás srdečně zve na slavnostní rozsvícení vánočního stromku v Unčíně u restaurace U Václava v sobotu 1. prosince 2018 od 17:30 hodin. Strom bude rozsvícen u příležitosti 25. výročí otevření restaurace.

VÁNOČNÍ JARMARK

Město Krupka zve všechny na tradiční ADVENTNÍ NEDĚLI s vánočním jarmarkem, koncertem, soutěžemi a rozsvícením vánočního stromu. Přijďte v neděli 2. prosince ve 12 hodin do parku před městským úřadem, rádi Vás uvidíme, občerstvíme svařákem a seznámíme s Mikulášem, andělem a čertem!

NÁVRAT PATRONA KRUPKY

Přijměte srdečné pozvání města Krupka na slavnostní odhalení restaurované barokní sochy sv. Františka Xaverského, které se koná v pondělí 3. prosince od 10 hodin v památkové zóně města Krupka - Husitské ulici.

Zničená socha patrona Krupky je zachráněná. Velmi významná památka, která již 300 let zdobila nejcennější historické srdce města Krupky, byla na jaře roku 2016 při havárii těžkého nákladného vozidla zničená. Tento staletý symbol a patron skončil v troskách. Po této události se vedení města okamžitě pustilo do jeho záchrany a obnovy. Socha, její podstavec a doplňky musela projít rozsáhlou a odborně vysoce náročnou etapou restaurátorských prací. Celé dílo bylo úspěšně dokončené a na svátek tohoto jezuitského misionáře se opět vrátí na své původní stanoviště, jako jedinečná a typická dominanta centra Husitské ulice i města Krupky.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru