Chabařovice – Stále oblíbenějším místem pro procházky, běhání a cyklistiku se stává Jezero Milada. V nejbližších dnech tak zde vyrostou tři nové dřevěné přístřešky, které budou sloužit pro odpočinek a případný úkryt při nepřízni počasí.

Jak uvedla Barbora Džuganová z ústeckého magistrátu, výstavba přístřešků přijde na zhruba sedmdesát tisíc korun. „Uhradíme je díky finanční podpoře od Nadace ČEZ," dodala Barbora Džuganová.

Jezero Milada vzniklo zatopením těžební jámy hnědouhelného dolu Chabařovice, v místě bývalých obcí Hrbovice, Tuchomyšl a Vyklice. Má rozlohu 252,2 hektarů, průměrnou hloubku 15,5 metrů a maximální hloubku 24,7 metrů. Objem vody činí 35 601 000 metrů krychlových.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru