Dubí – Nebývalý úspěch si na své konto připsali tepličtí policisté. Objevili drogy, jejichž hodnota na černém trhu by byla přibližně 2 miliony korun. Dvěma kurýrům, kteří kontraband převáželi v autě, hrozí až 12leté vězení.

Kolo bylo doslova napěchované drogami. Foto: PČR

Drogy objevili policisté při běžné silniční kontrole v pátek 24. června v Dubí. Po sedmnácté hodině tady zastavila hlídka automobil, ve kterém cestovali dva muži ve věku 56 a 29 let. Při kontrole povinné výbavy našli policisté v rezervní pneumatice ukrytou marihuanu a pervitin. Drogy byly zabalené v igelitových sáčcích, pervitin byl navíc ukrytý ještě ve čtyřech ponožkách. „Kolo bylo doslova napěchované drogami, když kriminalistický technik kontraband zvážil, ukázalo se, že muži převáželi dva kilogramy pervitinu a téměř tři kila marihuany," sdělil policejní mluvčí Daniel Vítek s tím, že starší z dealerů měl u sebe ještě navíc 100 tisíc korun v hotovosti.

Oba kurýři byli obviněni z trestného činu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy, za který v krajním případě hrozí až dvanáctileté tresty odnětí svobody. Starší muž skončil ve vazbě, kvůli drogám totiž v minulosti už několik let seděl ve vězení. Mladší kurýr, který řídil auto a měl za převoz drog inkasovat 500 euro, je vyšetřován na svobodě.

Foto: PČR

Foto: PČR

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru