Všechlapy - Ekologickou katastrofu kvůli úniku stovek litrů nebezpečné látky po dopravní nehodě nákladního automobilu zaznamenali ochránci přírody na vodní nádrži Všechlapy na Teplicku. Naštěstí ale k zamoření vody nedošlo a nehoda byla pouze fingovaná. Profesionální i dobrovolní hasiči z Teplicka totiž ve Všechlapech nacvičovali umístění speciálních nafukovacích norných stěn pomocí člunů.


Hasiči pomocí člunů instalovali na hladině všechlapské přehrady speciální nafukovací norné stěny. Foto: Jan Vraný

K všechlapské přehradě se postupně sjelo hned několik hasičských jednotek, které následně použily nafukovací norné stěny pro zachycení "ropných látek" znečišťujících tamní vodní hladinu. Dvoukomorové norné stěny jsou totiž určeny ke stavbě bariér na vodní hladině při likvidaci ekologických havárií.

"Cvičení jsme situovali do těžko přístupných míst pro hasičskou techniku. Cílem bylo seznámit nejen profesionální, ale i dobrovolné hasiče, jak správně a účelně instalovat speciální nafukovací norné stěny na hladinu vodní nádrže," vysvětlil na místě cvičení velitel stanice HZS Teplice Zdeněk Bláha.

Hasiči pomocí člunů instalovali na hladině všechlapské přehrady speciální nafukovací norné stěny. Foto: Jan Vraný

Vodní nádrž Všechlapy je vodní dílo na potoce Bouřlivec v Ústeckém kraji České republiky, nacházející se v okrese Teplice u obce Zabrušany a její části Všechlapy, po nichž byla vodní nádrž pojmenována. Je spravována státním podnikem Povodí Ohře. 

FOTOGALERIE:

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru