Jaro je v plném proudu, v ZOO jsou desítky nových mláďat
Mládě alpaky v ústecké ZOO. Foto Věra Vrabcová
Výlety

Ústí nad Labem – Alpaka, asijští jeleni, opičky lemuři, ale i ovce a kozy – všem těmto druhům se už letos narodila mláďata v ústecké ZOO. Obdivují je především děti jako nejmladší návštěvníci zoologické zahrady.

„Největším lákadlem každé zoologické zahrady jsou mláďata, která budí pozornost svým dováděním a roztomilostí. A jsem samozřejmě ráda, že i naše ZOO se na jaře může pochlubit řadou přírůstků, které se těší velké pozornosti návštěvníků,“ uvedla Věra Vrabcová, mluvčí ZOO Ústí nad Labem.

V horní části ZOO se podle ní narodila malá alpaka, což je domestikovaný druh lamy chovaný zejména kvůli jemné a husté srsti. Malý sameček je úplně celý černý, přestože jeho matka má světlou barvu. Dalšími mláďaty jsou v horní části zoo čtyři koloušci siků vietnamských, což je druh jelenů obývající asijský kontinent. Dva samečci a dvě samičky se narodili v březnu a v dubnu. Dvěma přírůstky se mohou pochlubit i drobní asijští jelínci muntžakové malí, obývající výběh v údolíčku ve spodní části areálu zoologické zahrady.

„Dalšími mláďaty jsou lemuři kata, obyvatelé ostrova Madagaskar, mezi dětmi známí jako král Jelimán ze známého kresleného filmu. Letos se u lemurů zatím narodila čtyři mláďata,“ upřesnila chovatelka ZOO Nikola Roštejnská. Poslední z těchto mláďat se narodilo o svátečním dnu - na 1. máje.

„Oblíbeným místem v naší ZOO je tzv. venkovský dvorek, kde chováme různé druhy domácích zvířat, a i tam máme mnoho nových mláďat. Letos se ve dvorku narodilo už jedenáct jehňat ovcí kamerunských a tři mláďata zakrslých holandských koz. Děti jsou z nich nadšené,“ doplnila Andrea Balejová, vedoucí návštěvnického servisu zoologické zahrady.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru