VIDEO: Ikonické pohledy na Ústecký kraj: Vyhlídky na Labe v okolí Dubic
Vyhlídka od kostela v Dubičkách. Foto: Oldřich Hájek
Výlety

Ústecký kraj – Jedny z nejhezčích pohledů na Bránu Čech, kaňonovité údolí Labe na okraji Českého středohoří, nabízí hned tři vyhlídky v okolí Dubic v Ústeckém kraji.

Pojďte se s námi podívat na nejfotografovanější místa našeho kraje. Od teď až do konce prázdnin budeme přinášet tipy na výlety i s místy, kde vytvořit nejpůsobivější fotografie, abyste měli na co vzpomínat. Některá místa budou notoricky známa, stala se doslova ikonami místních fotografů a turistů. Jiná možná pro vás budou novinkou, nabídnou ale stejně nádherné pohledy do našeho regionu.
Vyhlídky na údolí Labe v okolí Dubic a Dubiček jsou tři. Za odpoledne můžete zvládnout všechny najednou, dvě ale určitě. Každá nabídne malinko jiný úhel pohledu.

VIDEO

https://www.youtube.com/watch?v=h0L_NntgEpM

Začneme tou nejjednodušeji dostupnou. Autem se dostanete do Dubiček, kde můžete nechat auto na bezplatném parkovišti. Může to být váš výchozí bod. Ke kostelu sv. Barbory jsou to tři minuty pěšky. Vyhlídku najdete u penzionu a zahradní restaurace. Návštěvu tak můžete spojit třeba s občerstvením. Výhled zde trochu omezuje zeleň.

Zhruba půlhodinová cesta po žluté vás dovede na Doerellovu vyhlídku. Odsud uvidíte zřejmě nejdelší úsek Labe. S trochou umu to sem zvládnete i s kočárkem. Část cesty ale vede lesem a při naší návštěvě zde byl přes cestu spadlý strom, který s kočárkem neobjedete.

0305vyhlidka2

Doerellova vyhlídka. Foto: e-deniky.cz

Určitě bez kočárku se potom od parkoviště v Dubičkách po zelené můžete vydat na Mlynářův kámen. Odsud bude pohled možná o něco hezčí než z Doerellovy vyhlídky, kde může dojem z výsledné fotky, kterou si zde budete dělat, kazit částečný pohled na kamenolom přes řeku. I sem je to asi jeden a půl kilometru a půl hodiny pěší chůze.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru