Vyhlídka Mlynářům kámen. Foto: Oldřich Hájek
Výlety

Dolní Zálezly – Mlynářův kámen nebo také kříž se nachází na okraji skalnatého útesu nad Dolními Zálezly.

Nejedná se o klasický kámen, ale o vyhlídku, ze které je krásný výhled do okolí a především na údolí meandrující řeky Labe. Na dohled je například Brána Čech  - Porta Bohemica.

Dříve se místu říkalo Hláska, protože sloužilo jako pravěké signalizační místo. Nedaleko se totiž nachází další dvě vyhlídky – Labská a Doerellova. Na vyhlídce stojí i několikametrový kovový kříž.

Oblast mají v oblibě také lezci. Je tu celkem pět skalních masivů, které dosahují výšky 5 - 20 metrů. K lezení je tu 35 cest.

Na místo turisty zavede zelená značka, nejlepší je vyrazit z obcí Stadice a Dolní Zálezly. Zaparkovat lze také v Dubici a odtud rovněž vyrazit po zelené.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru