Nejstarší seniorkou v Podkrušnohorských domovech sociálních služeb je paní Machová z Teplic
Paní Machové je už 102 let. Zdroj: www.kr-ustecky.cz
Zajímavosti

Teplice - V Podkrušnohorských domovech sociálních služeb, konkrétně v domově pro seniory v Teplicích U Nových lázní, oslavila své 102. narozeniny paní Marie Machová. Je tak v současné době nejstarší seniorkou v rámci domovů sociálních služeb, které zřizuje Ústecký kraj.

Popřát ji přišli předseda Výboru pro sociální věci, bezpečnost a SVL Dominik Hanko a vedoucí odboru sociálních věcí Petra Lafková. Spolu s nimi pogratuloval a popřál mnoho zdraví do dalších let paní Machové i ředitel Podkrušnohorských domovů sociálních služeb Jaroslav Zeman a jeho zástupkyně Jaroslava Blaschkeová. Oslavenkyně měla velkou radost z květin, dortu a darů, které dostala. V odpoledních hodinách oslavila své narozeniny spolu s ostatními obyvateli domova za doprovodu živé hudby. Hudbu má moc ráda a ráda si i dnes zatančí a zazpívá. Ke gratulantům se připojila i početná rodina, neboť je nejen babičkou, prababičkou, ale i praprababičkou.

Paní Marie Machová měla pestrý život. Narodila se 18. března 1915 na Slovensku. Odtud se s rodinou odstěhovala do Břežánek, kde její maminka pracovala u sedláka a ona sama nastoupila do místních keramických závodů, kde pracovala až do odchodu do důchodu. Zažila toho v životě opravdu hodně, obě světové války, monarchii i všechny prezidenty, a přesto všechno je stále velmi vitální a optimistická. V domově pro seniory, kde žije, chodí na většinu kulturních akcí a volnočasových aktivit. Odjakživa měla ráda ruční práce a radost z nich ji neopouští ani v takto požehnaném věku.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru