Výtvarníci skupiny Spolu oslavili sváteční den vernisáží
Foto: Ilona Kaulfuss
Zajímavosti

Teplice – V podvečer svátku, v úterý 5. července, se v Regionálním muzeu v Teplicích konala vernisáž výstavy Výtvarné skupiny Spolu z Ústí nad Labem. Spolek, který v příštím roce oslaví třicet let svého trvání, prezentuje v Teplicích výběr prací zhruba dvou desítek členů. Jsou mezi nimi zastoupení výtvarníci z Ústí, Teplic, Chomutova, Mostu a dalších měst. Jak v úvodu vernisáže poznamenal ústecký výtvarník Jaroslav Huráb, spojuje všechny členy nejenom seniorský věk, ale především radost z tvorby a optimismus.

Jeho slova potvrzuje i zdařile připravená expozice. Výstava příjemně překvapí širokou škálou barevnosti a pestrostí motivů. Rovněž pak velkým množstvím použitých výtvarných technik. Najdeme tady olejomalby, koláže, tempery, kresby, keramické objekty, vitráže a další.

Výtvarná skupina Spolu vznikla v květnu 1993 a založili ji absolventi tehdejší Lidové konzervatoře v Ústí nad Labem pod názvem Severočeské sdružení výtvarníků SPOLU. Čítá kolem 30 členů, z nichž většina tvoří profesionálně. Výtvarníci se prezentují na samostatných výstavách, ale organizují také výstavy společné, jako je současná akce v Teplicích. Kromě výstav pořádají ateliérová setkání, krajinářské plenéry, grafické a keramické dílny a sochařská sympozia.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru