Do akce Ukliďme Česko se v Teplicích zapojily čtyři úklidové týmy. Kolik odpadu se nasbíralo?
Ilustrační foto
Zajímavosti

Teplice - V sobotu, 18. 9. 2021, proběhla podzimní vlna celorepublikové akce „Ukliďme Česko“, kterou Statutární město Teplice podporuje již sedmým rokem.

Tým Arkadie zahájil úklid již o den dříve – tedy v pátek 17. 9., a to v Pohádkovém lese a Janáčkových sadech v Teplicích.

V sobotu 18. 9. vyrazily do úklidové akce ostatní týmy:

  • MŠ Pramínek – úklid Písečného vrchu a Třešňového sadu pod Doubravkou
  • Gymnázium Teplice – úklid okolí cesty z ul. Rokle v Hudcově do ul. K Vápence v Řetenicích
  • tým primátora Bc. Hanzy – úklid parku Na Letné

Celkem bylo poskytnuto bezmála 100 párů pracovních rukavic, 200 silnostěnných pytlů o objemu cca 100 litrů na sběr odpadu a následně byl zajištěn odvoz a likvidace více než 1 tuny směsného komunálního odpadu a bezmála 400 kg velkoobjemového odpadu.

Pozemky ve vlastnictví města jsou uklízeny pravidelně dle schváleného harmonogramu a ve stanovené četnosti dle ročního období. K úklidu znečištěných soukromých pozemků jsou jejich vlastníci odborem ŽP vyzýváni, přesto je každá ruka dobrá.

Chcete-li se také zapojit, stačí se na webových stránkách www.uklidmecesko.cz zaregistrovat jako dobrovolný organizátor úklidové akce a zorganizovat úklid v místě, které si sami určíte. Každé takové místo úklidu je pak zobrazeno v interaktivní mapě všech nahlášených úklidů v ČR a dle vlastního uvážení se mohou do Vašeho týmu registrovat další dobrovolníci. Materiální podporu v podobě rukavic, pytlů a odvozu odpadu zajistí po předchozí domluvě Magistrát města Teplice – odbor životního prostředí – pro bezproblémové zajištění je však nutné nás kontaktovat s předstihem (ideálně 3 týdny před akcí).

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru