Trénink lezecké skupiny MP Most. Foto: Oldřich Hájek
Zajímavosti

Most, Krušné hory - Vypadá to snadně. Přelézt zábradlí a spustit se dolů. Pod členy lezecké skupiny Městské policie Most je ale v tuto chvíli padesátimetrová hloubka. Jsme na hrázi vodního díla Fláje, kde strážníci společně s Báňskou záchrannou službou trénují slaňování a záchranu osob z výšky.

Zkušenosti získané při podobných náročných trénincích mostečtí strážníci využívají poměrně často i v praxi.

„Máme sedm členů, fungujeme zhruba dvanáct nebo čtrnáct let. Výcvik potřebujeme různorodý,“ říká Miroslav Pokorný, vedoucí lezecké skupiny Městské policie Most.

https://www.youtube.com/watch?v=nZYTjA7kkOw

Strážníci se v městské zástavbě často potřebují dostat z oken do oken, za balkonu na balkon. „Spouštíme se k lidem, pokud je ohrožen život, zdraví, nebo hrozí větší škoda na majetku,“ dodává městský policista.

Se strážníky na Flájích cvičili také členové Hlavní báňské záchranné stanice v Mostě. Dělí se s nimi o své znalosti a seznamují je s různými technikami záchrany osob.

„Je to ideální prostor,“ poznamenal Petr Křivánek, záchranář z Hlavní báňské záchranné stanice v Mostě.

Fotogalerie

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru