Nastartování uzdravovacích procesů v těle
Nácvik správné koordinace pohybů tak, aby dokázaly vaši pohybovou soustavu léčit, může být i pěkná dřina.
Zajímavosti

Fyzioterapie by vás měla naučit rozumět vlastnímu tělu a aktivně se snažit udržovat ho v kondici. Rozhodně to není žádné wellness ani masáž. Nácvik správné koordinace pohybů tak, aby dokázaly vaši pohybovou soustavu léčit, může být i pěkná dřina.

Aby byla fyzioterapie skutečně účinná, je třeba, aby klient se svým fyzioterapeutem spolupracoval a držel se jeho rad a doporučení. Tato pravidla se snaží už při prvním setkání nastavit i fyzioterapeuti z Ústí nad Labem. Při vstupní prohlídce vycházejí z lékařské zprávy, kterou by vás měl vybavit praktický lékař či jiný specialista (chirurg, ortoped…), který vám fyzioterapii doporučil. Proberou s vámi váš problém, chtějí znát subjektivní vnímání bolesti i místo, které považujete za zdroj obtíží.

Fyzioterapeuti již pohledem zjistí rozsah poškození, omezení pohybu i bolest, kterou vám namáhavé místo působí. Sledují totiž vaše pohyby, chůzi, postoj, koordinaci pohybů i jemnou motoriku. Následuje vyšetření pohmatem, které zpřesní nález lékaře a podle vašeho zdravotního stavu sestaví léčebný plán ušitý přesně na míru.

Pravidelnost, přesnost a důslednost

Fyzioterapie je cílená léčba, která přinese efekt pouze v případě, že přistoupíte na pravidla, která vám fyzioterapeut na začátku celého procesu navrhne. Smyslem je nastartovat samouzdravovací procesy v těle, pochopit fungování těla tak, aby klient svému tělu rozuměl a dokázal sám sobě pomáhat od bolesti a obtíží. Soustava cviků, které fyzioterapeuti využívají, je velmi promyšlená a rozhodně není nijak nenáročná. Fyzioterapie nejsou žádné masáže či protahování, jak se někdy klienti mylně domnívají. Jsou to poměrně náročné cviky, které se musí provádět s maximální přesností a pečlivostí, aby řešily problém. Proto se nedají cvičit ve skupině, ale pouze individuálně s fyzioterapeutem, který dohlíží na provedení a učí klienta přesnosti.

Jedině, když si nemocný osvojí precizní provádění cviků a dodržuje cvičební plán i doma, mohou fyzioterapeutické postupy vést k cíli – ke zlepšení vašeho stavu, pohybů a úlevě od bolestí. Často jsou klienti překvapení náročností cviků, někdy se jim bezprostředně po návštěvě fyzioterapeutů v Ústí nad Labem i kdekoli jinde nedají zcela koordinovat pohyby a jsou unavení. Vyvedení z rovnováhy je krátkodobé a vede ke zlepšení celkového stavu. Pokud budete vytrvalí a dokážete zvládnout celý léčebný proces, vaše tělo se nastartuje a příště si budete moci snadněji ulevit od bolesti sami.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru