V sobotu dojde k symbolickému propojení moldavské a freiberské dráhy
Na moldavském nádraží se v sobotu sejdou příznivci propojení obou železnic
Zajímavosti

Moldava - V sobotu 7. září se uskuteční už druhé symbolické propojení moldavské a freiberské dráhy. O reálné propojení usilují obě strany už několik let a jejich záměr je na dobré cestě. Sobotní akce, která má tento cíl podpořit a připomenout, se koná v rámci Dnů evropského dědictví.

Program s názvem Setkání na kolejích začne v 10 hodin před budovou moldavského nádraží. V 10 hodin odstartuje souběžně v německém Rechenberg – Bienenmühle česko-německý festival na podporu propojení obou tratí. Představí se na něm různé hudební soubory, chybět nebudou stánky s rukodělnými výrobky, i s občerstvením, kde můžete ochutnat české i saské speciality. Předpokládaný konec je na obou zmíněných stanovištích kolem 18. hodiny.

0509moldava2

V rámci akce bude zpřístupněná přehrada Fláje, kde se od 9 hodin koná Den otevřených dveří a můžete se podívat i do útrob stavby. Stejně jako na německé straně na přehradě Rauchschenbach. Obě akce začnou v 9 hodin a přehrady můžete navštívit v průběhu dne až do 16. hodiny.

Na Moldavu bude v sobotu vypravený speciální historický vlak, na který je třeba zakoupit s předstihem jízdenku. Získáte jí na nádražích Teplice, Most a Litvínov. Majitelé vlakových jízdenek budou mít zajištěné bezplatné autobusové spojení do Rechenbergu nebo na Fláje a zpět. Mezi Rechenbergem, Flájemi a Rauchschenbachem bude pro všechny účastníky akce zajištěná bezplatná kyvadlová doprava. Potřebné info seženete na stránce www.moldavska-zeleznice.cz.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru