Projekt rekonstrukce hájské sokolovny je rozplánovaný na čtyři roky
Sokolovna v Háji u Duchcova. Stav objektu v pátek 23. srpna
Zajímavosti

Háj u Duchcova – „Začátkem příštího roku, pokud půjde vše dobře, bychom se už pokusili uspořádat na sále společenskou akci,“ uvedla starostka Háje u Duchcova Irena Pipišková k dotazu na situaci kolem oprav místní sokolovny.

Informovala zároveň, že došlo k výměně oken a na řadě je nyní rekonstrukce sociálního zařízení, elektroinstalace a rozvodů topení. Výměna střešní krytiny byla realizovaná už v první fázi prací.

Projekt opravy historického objektu, který dřív patřil sokolům a obec ho získala už v poměrně špatném technickém stavu, je rozplánovaný na cca 4 roky. Po dokončení by se Sokolovna měla stát centrem kulturního, společenského i sportovního dění v obci. Jejím prostřednictvím dojde k přirozenému propojení dalších zón jako cyklostezky nebo Pohádkového lesa a v rámci vzniklé sportovně relaxační zóny chtějí Hájští u objektu vybudovat také terasu.

2808ik2

Výměna oken je téměř dokončená

„Každou fázi postupu probíráme v zastupitelstvu. O prázdninách jsme měli dvě mimořádná setkání, abychom se domluvili, co dál.“ Podle Pipiškové letos nebudou už žádné z prací probíhat venku. Pracovníci se soustředí na interiér sokolovny, tedy na restauraci, sál a sociální zařízení. Vzhledem k tomu, že u objektu obec pořádá veřejné letní kino, bude potřeba udělat co nejdřív přípojku elektřiny. Akce, které obec pravidelně organizovala v prostoru u obecního úřadu se tak budou postupně přesouvat na prostranství u sokolovny.

2808ik3

Na budově sokolovny visí pamětní deska na počest padlým členům Sokola za druhé světové války

V rámci celkové rekonstrukce chce vedení obce ponechat původní ráz interiéru. Zejména sálu, který má zajímavé historické prvky. Odstraněný byl u stavby pouze přístavek a část sociálního zařízení. To, které zůstalo, bude sloužit po opravě pro sál i restauraci. „Venku nainstalujeme kontejnerové sociální zařízení, které bude později k dispozici návštěvníkům terasy. Postup prací je omezený rozpočtem a záleží jen na zastupitelích, kolik z něj budou ochotní uvolnit,“ dodala k rekonstrukci Pipišková.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru