Reakce návštěvníků na vratné kelímky starostu mile překvapily
Svoji premiéru měly vratné kelímky na Pálení čarodějnic. Vratné zálohované kelímky Novosedlických mají líbivou grafiku. Foto: archiv OÚ Novosedlice
Zajímavosti

Novosedlice – Planeta se začíná topit v odpadcích, především těch plastových. Současným trendem je proto omezování používání zejména jednorázových plastových obalů, kelímků a podobných výrobků. Vedení obce Novosedlice v souladu se snahou snížit produkci plastového odpadu rozhodlo, že na veřejných společenských a kulturních akcích se v Novosedlicích nebudou používat jednorázové kelímky na nápoje.

Svému rozhodnutí vyšli Novosedličtí vstříc a nechali vyrobit vratné zálohované kelímky. Jsou z pevnějšího materiálu, opatřené logem obce, choppers klubu a grafikou motocyklu. Kelímky mohou návštěvníci vrátit obsluze zpět oproti záloze, případně si kelímek ponechat na další akci nebo jako suvenýr. V takovém případě obec nechá za získané peníze ze záloh vyrobit nové.

Svoji premiéru měly kelímky s motorkářskou tématikou v úterý 30. dubna na akci Pálení čarodějnic. „Byli jsme překvapení, s jakými pozitivními ohlasy ze strany občanů a dalších návštěvníků akce jsme se setkali,“ řekl nám novosedlický starosta Radoslav Bartůněk. Se smíchem dodal, že si z toho některé děti udělaly i trochu kšeft. Podle Bartůňka ale výměna vratných kelímku za zálohu probíhala vcelku bez problémů. Někteří z návštěvníků si kelímek ponechali jako suvenýr.

Další nejbližší akcí, na které si mohou návštěvníci vyzkoušet vratné kelímky, je tradiční Den dětí v sobotu 1. června. „Tentokrát ale nebudou mít svoji premiéru jen kelímky. Poprvé celou tuto akci zajišťuje sama obec,“ prozradil novosedlický starosta.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru