Nová kuchyň, to není jen linka. Zákazníci milují vychytávky
Přeměna kuchyně je po rekonstrukcích koupelny druhou nejčastější úpravou domovů.
Zajímavosti

Most - Kuchyň se opět po letech opomíjení stává centrem domácnosti. A důraz na kvalitu vytlačuje současný konzumní styl života.

Rodiny chtějí být co nejvíce pohromadě, a to se odráží při rekonstrukcích bytů i stavbách nových domů. Kuchyně přestávají být uzavřenou špeluňkou, z které občas vyběhne některý z rodičů. Tam, kde to jde, dochází k propojování kuchyně s obývákem. Přeměna kuchyně je po rekonstrukcích koupelny druhou nejčastější úpravou domovů. I na Mostecku. „V posledních letech stoupá počet lidí, kteří volí kvalitu. Samozřejmě ale záleží, kam si novou kuchyň pořizují. Pokud do pronájmu, kde plánují bydlet jen pár let, volí levnější variantu. Když si ale pořizují svoji vysněnou kuchyň, už ji chtějí z kvalitních materiálů a se všemi vychytávkami, které trh nabízí,“ říká jednatelka rodinné firmy Koupelny Šujan Ivona Vrťová.

Jak už je z názvu firmy patrné, na trh vstoupila tato rodinná společnost s vybavením koupelen, počínaje obkladačkami. Zákazníci však poptávali stále širší sortiment. „Když už měli lidé od nás koupelnu, chtěli i další zařízení. Kuchyně tedy nabízíme od roku 2010. Se vším všudy. Protože stejně jako u koupelen i zde si lidé přejí kompletní servis. Od návrhu, přes veškeré vybavení, až po realizaci. A to není jen smontování linky, ale veškeré instalatérské práce od elektřiny, přes plyn až po vodu,“ podotýká Vrťová. Co vše má firma Šujan v nabídce, je k vidění na novém webu www.sujan.cz i na profilu na facebooku Šujan Koupelny.

Díky tomuto komplexnímu přístupu se pro služby firmy Šujan rozhodla i maminka dvou malých dětí Martina Kasíková z Mostu. „Nejdříve jsem poptávala truhláře, brzy jsem ale pochopila, že touhle cestou to nepůjde. Musela bych zvlášť shánět elektrikáře, instalatéra, někoho na obklady. Vše by trvalo dlouho, bylo by to složité. My jsme museli mít rekonstrukci hotovou v přesně vymezeném čase, protože jsme se museli vystěhovat na tu dobu k rodičům,“ popisuje důvody, které ji s manželem zavedly do předváděcího studia firmy Šujan. „A nelituji. Přednesli jsme naše požadavky a dostalo se nám skvělé péče a řady rad. Díky tomu máme například novou podlahu nejen v kuchyni, ale i v obýváku, který jsme s kuchyní propojovali,“ dodává Martina Kasíková.

2306sujan2

Rekonstruovaná kuchyně Martiny Kasíkové.

Od dřezu po osvětlení

Podobné zkušenosti vedly firmu Šujan ke spolupráci s českou firmou Monarc. „Spolupracovali jsme nejprve s truhláři, jenže ti nebyli příliš ochotní k inovacím, a pokud možno by vyráběli pořád to samé. Proto jsme hledali firmu, která je na kuchyně zaměřená, nedělají jí problémy atypy a hlavně při výrobě používá opravdu kvalitní materiály. Přitom kuchyně, které nabízíme, patří cenově do střední a nižší sféry. Ovšem i ty levnější jsou kvalitou o třídu výš než linky z diskontů,“ podotýká jednatelka.

Když zákazník přijde, potřebuje pro zadání návrhu rozměry kuchyně, oken (také například v jaké jsou výšce) a říct pár základních požadavků. „Důležité je například i to, jak vysocí jsou členové rodiny, i podle toho totiž radím, který typ digestoře či jaké provedení dvířek u horních skříněk zvolit. Zhruba po týdnu představím první návrh a dle něj už společně provádíme případné změny,“ popisuje postup Vrťová. Sestavit kuchyň tak, aby byla opravdu skvělá, není nic jednoduchého. Musí ladit vše od podlahy, přes korpus a barvu dvířek, pracovní desku, úchytky, prosklení horních skříněk, obkladačky až po osvětlení. „Populární u kuchyňských linek jsou led pásky, radím volit chladné světlo, protože více svítí,“ dává příklad Vrťová. Drátěný program pomáhá využít každého místa, samozřejmostí se stávají plnovýsuvy. Důležité je, že řadu věcí si člověk může „osahat“ přímo na prodejně.

2306sujan3

Vzorová kuchyně v prodejně.

Vystavené jsou linky od striktně moderního stylu chladných linií, přes styl Provence, až po velmi oblíbenou nadčasovou kombinaci dekoru dřeva s jednobarevnými dvířky v lesku. „Snažíme se vytvořit návrh tak, aby ladil i se zbytkem bytu, takže vítáme, když zákazníci přinesou třeba fotografie bytu,“ vysvětluje Vrťová. A zákazníci v její schopnosti mají důvěru. Většina totiž nechává na jejím výběru i pořízení veškerých spotřebičů, protože nechtějí u každé věci řešit, zda má správný rozměr a zda se ke zbytku hodí. „Stačí mi říct požadavky, někdo preferuje určitou značku. Jednou mi přinesl zákazník rodinný poklad – obrovský starý černý pekáč a přál si, abych vybrala troubu, do které se vejde,“ vzpomíná s úsměvem Vrťová.

2306sujan4

Retro kuchyně. Ukázka z prodejny.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru