Novosedlice – V Kostelní ulici a v některých přilehlých uličkách Novosedlic se v pátek 29. března rozsvítily s příchodem tmy svíčky, ukryté v zavařovacích sklenicích. Lemovaly chodníky, světélkovaly, aby dobro nezabloudilo a věštily večer plný pohádek. Nad Novosedlicemi převzala vládu říše fantazie a Noc s Andersenem.

K celosvětově pořádané akci, při které se děti večer scházejí v knihovně, čtou a poslouchají příběhy slavného pohádkáře H. CH. Andersena a potom v knihovně přespí, se Novosedličtí zapojují už několik let. Akce se tu stala velmi oblíbenou. Její organizátoři se snaží každý rok překvapit účastníky něčím novým.

Aby z mystického večera měli něco i dospěláci a děti, které nemohou v knihovně přespat, rozšířili Novosedličtí Noc s Andersenem o doprovodné akce. Ta letošní měla název Novosedlice plné pohádek a její start byl v 19.30 na plácku v Kostelní ulici, naproti zastávce u pošty. Vyrostly tu dva stánky, jako zázemí s občerstvením, ale také s technickým a zdravotnickým vybavením.

0104novosedlice2

V obci pobíhaly už od setmění pohádkové postavy. Ty se později objevily na stezce, kterou se děti v doprovodu dospěláků vydaly. Malí účastníci plnili hádanky, úkoly a prověřili svoje znalosti z říše fantazie a pohádek. Pro zpestření večera se na osvětleném plácku konal i šermířský turnaj Dobra proti Zlu a ohnivá show. Celý program moderovala Irena Olšáková v kostýmu pohádkové babičky.

Večer se dospěláci odebrali domů a většina dětí zamířila ke knihovně, kde na ně čekala jedna z nejbáječnějších nocí tohoto roku. Akci spolupořádaly Obecní úřad Novosedlice a Místní skupina Českého červeného kříže. Velký podíl na přípravě má samozřejmě Obecní knihovna Novosedlice v čele s Petrou Medňanskou, která se v Noci s Andersenem objevila jako Sněhová královna.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru