ŽIVOT S NEMOCÍ: Lidé nakoupili 3701 krémů, aby pomohli. Lékárny, drogerie a prodejny zažily smršť
Marie Žampachová. Foto: Olga Markuzziová
Zajímavosti

Ústecký kraj - Před týdnem jsme napsali příběh o mladé ženě z Litvínova, která trpí vzácnou nemocí. Dalších patnáct dětí v České republice trpí jinou, ale také těžkou mutací nemoci zvané ichtyóza. Mají na sobě kůže více než zdravý člověk a musí se neustále mazat hydratačními krémy. Jinak pokožka začne praskat, zaněcovat se a velmi bolet.

Článek o Marii Žampachové (přečíst si jej můžete zde) ve vás vyvolal velkou vlnu solidarity a mnoho z vás se rozhodlo dětem nemocným s ichtyózou pomoci. Zašli jste do obchodů a doslova vykoupili krémy, mléka a další přípravky s Ureou, které lidé trpící tímto genetickým onemocněním velmi potřebují.

Po týdnu jsem se znovu setkala s Maruškou Žampachovou. Velmi srdečně mě vítala a sdělila mi, jak neskutečně lidé reagovali a jak se sbírka rozrostla. Po zveřejnění článku na našich webech ze skupiny e-deniky.cz se doslova strhla lavina, jak mi Maruška potvrdila. Ještě před týdnem si moc přála, aby se podařilo vybrat aspoň 800 krémů do jarních balíčků pro děti s ichtyózou a že to vypadá, že ano. Jenže díky vám už spolek nepočítá krémy ve stovkách, ale v tisících kusech. Jen na severu Čech se podařilo vybrat přes dva tisíce kusů krémů. Do Příbrami prostřednictvím balíčků putovaly další balíčky s krémy. Celkem se nasbíralo úžasných 3701 krémů! O spolku ichtyóza informovala i další média.

https://www.youtube.com/watch?v=vmdHEbOoU4w

„Strašně moc vám děkuji za celý Spolek ichtyóza za to, že jste se podíleli na jarní sbírce krémů pro děti nemocné s ichtyózou. Vysbíral se neskutečný počet krémů. Jsme vám hrozně moc vděční, protože děti to zahojí nejméně na dva měsíce, budou se moci neomezeně mazat, kdykoliv budou chtít, a hlavně tím, co potřebují,“ děkuje všem dárcům Marie Žampachová, ambasadorka Spolku ichtyóza.

Nasbírané krémy poputují v balíčcích všem patnácti nemocným dětem. Spolek ichtyóza připraví balíček i dalším nemocným s ichtyózou, kteří do programu nejsou zařazení.

Pomáhat můžete dál, sbírka pokračuje

Pokud chcete pomáhat dál, nebo se do sbírky zapojit, můžete, sbírka dále pokračuje. Ichtýlkové, jak si nemocní ve spolku říkají, se musí mazat dennodenně, po celý svůj život. Měsíčně spotřebují až 80 kusů krémů, proto je pomoc nutná neustále.

Od 1. dubna se zaslané krémy budou shromažďovat do letní sbírky. U krému prosím hlídejte informaci, že obsahuje Ureu. V létě nemocní budou potřebovat i termální vody pro ochlazení, protože jejich těla nemají přirozenou termoregulaci a v teplu se velmi přehřívají. Seznam vhodných přípravků a další informace o spolku najdete na www.ichtyoza.cz.

Pokud si nevíte s vhodnými krémy a dalšími přípravky rady, není nic jednoduššího, než spolku poslat byť jen malý finanční příspěvek. Ze zaslaných peněz budou potřebné přípravky nemocným zakoupeny.

ČÍSLO TRANSPARENTNÍHO ÚČTU SPOLKU ICHTYÓZA: 2400941490 / kód banky 2010

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru