Oranžová kola nadace ČEZ opět na Lázeňské. Přijďte šlápnout do pedálů pro dobrou věc!
Teplický primátor Jaroslav Kubera a jeho protějšek ze Skupiny ČEZ, jímž byl ředitel Elektrárny Ledvice, šlápli vloni do pedálů. Foto: Ota Schnepp
Teplice

Teplice - Poslední květnový víkend každoročně patří zahájení lázeňské sezony v Teplicích a stejně tak i charitativnímu Oranžovému kolu Nadace ČEZ, která konání této nejvýznamnější kulturní akce ve městě podpořila 200tisícovým příspěvkem.

Tentokráte budou moci návštěvníci věnovat své minutové šlapání na speciálních rotopedech neziskovým organizacím WHITE LIGHT I, z. ú., a Senior Teplice, z. s., a to v čase od 9.30 do 16.30 hodin.

Zapsaný ústav WHITE LIGHT I. má za hlavní cíl poskytování služeb primární, sekundární a terciární prevence užívání omamných a psychotropních látek, závislostního chování včetně gamblingu, nelátkových závislostí a podobně. Od roku 1996 pomáhá osobám ohroženým závislostmi a jejich blízkým a lidem v obtížných životních situacích.

WHITE LIGHT I, z. ú., je klinickým pracovištěm 1. LF UK v Praze, provozuje ucelený provázaný systém služeb pro uživatele drog a jejich blízké a pro osoby v obtížných životních situacích. K tomu například využívá služeb kontaktních center a terénních programů v Teplicích a Rumburku. Finanční prostředky získané díky návštěvníkům zahájení lázeňské sezony budou využity právě na provoz zařízení Kontaktního centra v Teplicích.

2505duelcez1

Senior Teplice, z. s., funguje od roku 2002, přičemž od počátku zajišťuje sociální služby pro seniory a osoby se zdravotním postižením. V současné době se jedná pět sociálních služeb – pečovatelská služba, sociálně aktivizační služby, denní stacionář, týdenní stacionář a pobytová odlehčovací služba.

Pečovatelská služba se týká především teplických seniorů. Momentálně jich je 85, kteří již nejsou zcela soběstační a potřebují zajistit péči ve své domácnosti. Díky této pomoci mohou zůstat co nejdéle ve svém přirozeném prostředí a nemusí odcházet do pobytového zařízení. Návštěvníky vyšlapaná částka na oranžovém kole Nadace ČEZ poslouží k zajištění rekonstrukčních prací ve stacionáři.

Obě Oranžová kola Nadace ČEZ bude jako každý rok umístěna na kolonádě, a to z levé strany od OC Galerie. Šlapání na nich bude v sobotu 26. května zahájeno v 9:30 a poslední zájemci na ně mohou usednout před 16:30 hodin. V 15:00 přitom proběhne „jízdní“ duel mezi 1. náměstkem primátora Hynkem Hanzou a Martinem Hájkem, vedoucím odboru péče o zařízení Elektrárny Ledvice.

V 16:15 pak bude ještě následovat duel mezi zástupci obdarovaných organizací. Oba výše jmenovaní by měli následně předat symbolické šeky s vypsanými vyšlapanými částkami před zahájením koncertu Milana Peroutky a kapely Perutě na scéně u Ptačích schodů.

(Ota Schnepp, mluvčí Skupiny ČEZ)

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru