Muž si chtěl omluvit absenci v práci, tak přepsal datum na neschopence. Hrozí mu až tříleté vězení
Ilustrační foto: CC0
Teplice

Teplice - Na problémy si zadělal 26letý muž, který pracoval v teplické firmě. Zfalšoval totiž datum na neschopence, aby omluvil svoji absenci v práci. Teď mu hrozí vězení.

Mladému muži se nechtělo do práce, když mu šéf volal, proč nepřišel, tak si vymyslel, že je nemocný. Po několika dnech ale skutečně onemocněl a šel k lékaři, kde mu vystavili neschopenku. V tu chvíli ho napadlo, že by toho mohl využít a omluvit svoji desetidenní předchozí absenci. „Přepsal proto datum na rozhodnutí o dočasné pracovní neschopnosti a takto pozměněnou listinu předložil svému zaměstnavateli,“ uvedl k případu policejní mluvčí Daniel Vítek.

Na podvod se ale přišlo a policisté muže v uplynulých dnech obvinili z přečinu padělání a pozměnění veřejné listiny, za který by mohl jít v krajním případě až na tři roky za mříže

 

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru