Teplice - Krajská zdravotní ve středu dopoledne slavnostně otevřela revitalizovanou plochu před poliklinikou teplické nemocnice. Vzniklo tam několik desítek nových parkovacích míst, s nimi souvisely i další úpravy - zeleně, veřejného osvětlení či třeba kanalizace.

0712parkovisteweb

Revitalizovaný prostor před teplickou nemocnicí. Foto: Oldřich Hájek

Čtyři měsíce trvající práce přinesly zlepšení možností pro parkování. Před poliklinikou je nyní 131 parkovacích míst, z toho 85 je nových. Vše přišlo na 9,8 milionu korun. Investici plně hradil Ústecký kraj. Přispěli na ni také tepličtí zastupitelé, kteří schválili letos v září na nové parkoviště čtyřmilionovou dotaci. „Jde o jednu z mnoha akcí, které jsme letos v Krajské zdravotní realizovali. Jsme připraveni pokračovat v dynamickém rozvoji," uvedl předseda představenstva společnosti Jiří Novák.

Nové parkoviště vítá také primátor Teplic Jaroslav Kubera. „Je to určitě velký přínos, situace byla neúnosná," poznamenal. Krajská zdravotní bude ve spolupráci s městem řešit ještě otázku systému parkování. Místa jsou totiž obsazená i automobily obyvatel nedalekých domů, pro pacienty jich potom nemusí být během dne dostatek. Nabízí se třeba parkovací kotouče, které omezí dobu stání během provozní doby polikliniky a parkovací místa budou poté plně k dispozici pro všechny třeba od večerních do ranních hodin.

Za více než sedm set tisíc korun z vlastních prostředků Krajské zdravotní je také rekonstruovaný vstup do budovy A a označení včetně Nemocniční lékarny a zdravotnických potřeb.

Krajská zdravotní provozuje v Ústeckém kraji pět největších nemocnic v Děčíně, Ústí nad Labem, Teplicích, Mostě a Chomutově.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru