Teplice - V Teplicích se uskutečnila neobvyklá preventivní akce. Policisté vyrazili na křižovatku ulic Masarykova, Okružní a U Vlastního krbu, kde se zaměřili na to, zda řidiči dodržují pravidla při průjezdu křižovatkou. Často se totiž stává, že jsou křižovatky kvůli neukázněným motoristům úplně ucpané.

0712krizovatka2

Policisté monitorovali křižovatky dvě hodiny a natočili spoustu situací, kdy nezodpovědní řidiči křižovatku ucpali. Zdroj: PČR

Policisté dvě hodiny monitorovali průjezd vozidel a auta natáčeli, aby měli k dispozici důkazní materiál. A to nejen kvůli případnému postihu řidičů, ale i kvůli vyhodnocení celé akce a přijetí preventivních opatření. „Během akce policisté zadokumentovali devět porušení ustanovení upravujícího jízdu křižovatkou, tři řidiči projeli na červenou, jeden řidič nebyl za jízdy připoután bezpečnostním pásem a v pěti případech vozidla nesplňovala předepsaný technický stav," řekl policejní mluvčí Daniel Vítek.

Cílem akce ale nebylo udělit co nejvíce pokut, ale především upozorňovat řidiče na nutnost dodržování legislativy a zároveň přítomností na křižovatce preventivně na motoristy působit. „Přítomnost policistů měla efekt, k ucpávání křižovatek nedocházelo rozhodně v takovém měřítku, jako je to obvyklé během odpoledních hodin v průběhu jiných všedních dnů," dodal Vítek.

0712krizovatka1

Policisté celkem zaevidovali 19 přestupků a udělili patnáct spíše symbolických blokových pokut v celkové výši 4 900 korun, čtyři případy porušení zákona byly oznámeny k projednání ve správním řízení na příslušný úřad.

Podle platných pravidel řidič nesmí vjet do křižovatky, nedovoluje-li mu situace pokračovat v jízdě v křižovatce a za křižovatkou, takže by byl nucen zastavit vozidlo v křižovatce.

0712krizovatka3

0712krizovatka4

0712krizovatka5

0712krizovatka6

0712krizovatka7

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru