OBRAZEM: Jak žijí lidé v nesnázích? Azylové domy otevřely svá zařízení pro návštěvníky
Azylové domy otevřely svá zařízení pro návštěvníky. Foto: Lukáš Ondrouše
Teplice

Osek, Duchcov - Oblastní charita Most pořádala v tomto týdnu den otevřených dveří ve svých střediscích, jimiž jsou Azylový dům pro muže a ženy v Oseku, Azylový dům pro muže a ženy v Duchcově, Rodina v tísni pro matky s dětmi v Oseku a Nízkoprahové zařízení pro děti v Duchcově, která nese název Zastávka.

Tento den ukázal všem návštěvníkům, kde žijí lidé bez domova, kteří se dostali do nesnází a právě Azylové domy a jejich pracovníci jim jejich problémy pomáhají řešit. Lidé tu mohli vidět, jak si tito lidé žijí, v jakém zázemí, kde si mohou uvařit a kde stráví všichni společný čas. V Azylovém domě v Oseku je prováděla vedoucí zařízení a vedoucí služeb prevence Osek a Duchcov Světlana Nikolova spolu s kolegyní, sociální pracovnicí Klárou Kabátovou.

Den otevřených dveří jak v Oseku, tak v Duchcově, navštívil starosta města Duchcova Zbyněk Šimbera spolu s Zuzanou Buchalovou, vedoucí sociálního odboru města Duchcov. Osecký Azylový dům navštívili také Daniela Zdislava Klimešová s kolegyní, které přijely z odboru sociálních věcí a zdravotnictví Magistrátu města Teplice.

Návštěvnost byla velmi hojná ve všech zařízeních. Pokud víte o někom, kdo potřebuje pomoci, či střechu nad hlavou, neváhejte se obrátit na Azylové domy, které se nacházejí právě v Oseku či Duchcově, rádi vám tam pomohou.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru