V Bílině přibyly další kamery, dohlédnou na problémová místa na sídlišti
Ilustrační foto
Teplice

Bílina - Čtyřiatřicet kamer přispívá v současné době k zajištění bezpečnosti ve městě. Koncem léta pořídili městští strážníci novou mobilní kameru, nyní přibyly dvě statické kamery.

Dvě nové kamery monitorují problémová místa v Sídlišti Za Chlumem. Nová mobilní kamera je přes zimu umístěná na hřbitově, v létě se přesune na koupaliště. Tam bude pokrytí kamerovým systémem novinkou a přispěje hlavně k udržování veřejného pořádku v areálu. “Moderní kamery poskytují velmi kvalitní obrazový záznam, takže je možné rozpoznat za určitých okolností například i poznávací značku auta nebo chování lidí v autě. Kvalitnější je také obraz za šera nebo mlhy,” uvedl ředitel Městské policie Bílina Petr Kollár.

Každý měsíc pomohou kamery strážníkům rychleji zasáhnout v mnoha případech. V listopadu se například díky nim podařilo rychle utišit rvačku dvou chlapců před základní školou. Na apel operátora se na místo ihned rozjela hlídka, oba chlapce uklidnila a předala rodičům. “Kamery nám také pomohli najít ukradeného psa. Podle popisu od majitelky, které mazlíčka kdosi odvedl od obchodu, jsme pátrali po městě a spatřili jsme dvojici se značně nervózním pejskem. Ten se tedy zanedlouho dostal ke své paničce,” uzavřel Petr Kollár.

 

 

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru