Krupka - Ve čtvrtek 22. září se na ústecké Větruši konal slavnostní ceremoniál předání Záslužných medailí Ústeckého kraje za rok 2016, které uděluje krajské zastupitelstvo. Tento rok bylo nominováno celkem 48 organizací a jednotlivců. Mezi oceněnými byly také dvě organizace z Krupky, a to Městské policie Krupka a Jednotka Sboru dobrovolných hasičů Krupka – Bohosudov.

Ilustrační foto. Zdroj: Měp Krupka

Krupští strážníci získali záslužnou medaili za účast v projektu „Chráníme to nejcennější". Jeho cílem je zlepšení dostupnosti včasné defibrilace pomocí automatizovaných externích defibrilátorů. Městská policie Krupka externí defibrilátor používá, čímž významně přispívá k záchraně lidských životů a zvyšuje šanci na přežití občanů. Jednotka Sboru dobrovolných hasičů Krupka – Bohosudov byla záslužnou medailí oceněna za loňský zásah u požáru v litvínovské chemičce.

„Jsem na příslušníky naší městské policie i sboru dobrovolných hasičů hrdý. Jejich práce je skutečně náročná a velmi často nedoceněná. Při výkonu svého povolání nejednou riskují své zdraví nebo i životy, a proto jsem rád, že toto významné ocenění získali", řekl k předání záslužných medailí starosta Krupky Zdeněk Matouš.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru