Nepřijel mi taxík, odvezte mě domů. Dožadoval se muž na tísňové lince policie. Skončil v cele
Ilustrační foto. Zdroj: archiv Policie ČR
Teplice

Teplice - Na velké problémy si zadělal 48letý muž, který zneužil tísňovou linku policie v Teplicích. Dotyčný se opakovaně telefonicky dožadoval, aby ho policisté dovezli domů, protože mu nepřijel objednaný taxík. Skončil v cele.

Muž opakovaně volal z budky na číslo 158, evidentně byl opilý. „Uváděl, že si objednal a zaplatil taxíka, který nepřijel, a protože platí daně, tak trvá na tom, že ho musí domů odvézt policajti,“ řekl k případu policejní mluvčí Daniel Vítek. Policisté muže upozornili, že porušuje zákon a vysvětlovali mu, že ho nikam vozit nebudou. To ho ale neodradilo od dalšího volání, stále trval na tom, že chce odvézt domů.

Policistům došla s 48letým opilcem nakonec trpělivost a skutečně si pro něj zajeli, místo domů ho ale odvezli do policejní cely. „Dechovou zkoušku na alkohol muž opakovaně odmítl, podle zákona o elektronických komunikacích mu za zlomyslná volání na tísňové číslo hrozí až dvousettisícová pokuta,“ dodal Danil Vítek.

 

 

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru