Na D8 ohrožovali řidiče dva opilci! Jeden dokonce na dálnici usnul
Nabourané auto odvezla z dálnice odtahovka. Zdroj: Celní správa
Teplice


Ústecký kraj – Dva opilí řidiči ohrožovali provoz na dálnici D8. Muž, kterému v krvi kolovaly neuvěřitelné 4 promile, se potácel večer kolem auta, protože mu měl dojít benzin. Druhý opilec dokonce v noci po nehodě v neosvětleném voze u krajnice usnul.

Opilé řidiče přistihly na dálnici hlídky ústeckých celníků. První případ se stal v neděli ve 3.35 hodin ráno. Hlídka celníků při jízdě po dálnici D8 na 71. kilometru, před nedalekým exitem Ústí nad Labem – Předlice, uviděla neosvětlené vozidlo značky Ford Fiesta tmavé barvy odstavené u svodidel. Auto mělo proražené pneumatiky a pomačkané plechy, bylo zjevně po nehodě. Ve voze se nacházel muž kolem 30 let. „Když celníci otevřeli dveře, ucítili silný alkoholový odér. Opilec bez viditelných známek zranění za volantem spal,“ řekl k případu mluvčí celníku Jiří Nejedlý.

Celníci přivolali policejní hlídku, která si řidiče na místě převzala. Do jejího příjezdu zajistili místo nehody pomocí výstražného osvětlení a usměrňovali dopravu.

1708autocelnici

 Do neosvětleného auta u svodidel mohl v noci někdo nabourat. Zdroj: Celní správa

 Obdobný případ řešili celníci také ve středu večer. Hlídka si povšimla stříbrné felicie odstavené na 55. kilometru dálnice D8 ve směru na Ústí nad Labem. Kolem vozidla kroužil starší muž, který na sebe upozornil i tím, že neměl na sobě reflexní vestu. Řidič, kterému prý došel benzín, si po výzvě celníků reflexní vestu oblékl, přičemž jeho chování a koordinace pohybů jednoznačně ukazovaly na to, že má značně upito. „Přivolaná policejní hlídka provedla orientační dechovou zkoušku, která potvrdila přítomnost asi čtyř promile alkoholu v krvi,“ uvedl k dalšímu případu Nejedlý.

Opilí řidiči mohli na dálnici způsobit vážné dopravní nehody. Policisté je zřejmě obviní z trestných činů a skončí před soudem. 

 

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru